Atacurile teroriste din Irak, revendicate de Al-Qaida

irak
irak

Reţeaua teroristă al-Qaida a revendicat, marţi, şirul de atacuri cu bombă care au avut loc în Irak în ultima perioadă, în cadrul cărora au murit aproape 70 de persoane şi au fost rănite peste 200.

Joia trecută, mai multe explozii, aparent coordonate, au lovit ţinte din cartierele în care locuiesc populaţii de sunni şi şiiţi. Nouă maşini-capcană, şase bombe puse pe marginea drumului şi o bombă cu mortar au explodat pe parcursul a două ore, având ca ţintă zone rezidenţiale, comerciale şi obiective guvernamentale din capitala Irakului, informează Antena 3.

Situaţia politică şi socială din Irak este deosebit de tensionată. Puterea este deţinută de Şiiţi, în timp ce minoritatea Sunni s-a aflat la putere pe parcursul regimului lui Saddam Hussein, iar violenţele au fost puse pe baza acestor dispute dintre secte.

La mijlocul lui decembrie, tensiunea sectariană din Irak a explodat în momentul în care primul ministru, un şiit, a ordonat arestarea vicepreşedintelui, care face parte din minoritatea Sunni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel