Atacuri și violențe între evrei și arabi în Lod. Imagini cu impact emoțional (VIDEO)

Agerpres
Agerpres

În orașul Lod, violențele între arabi și evrei continuă, deși în zonă este decretată stare de alertă, iar forțele de ordine ar trebui să intervină în forță pentru a opri atacurile. 

În Lod, oraș în apropierea aeroportului Ben Gurion, au avut loc atacuri ale evreilor asupra arabilor. Într-un comunicat, premierul Netanyahu a declarat că a dat undă verde pentru declararea stării de urgenţă în Lod, în timp ce poliţia a informat despre 'revolte' ale minorităţii arabe locale după moartea violentă, marţi, a unui arab israelian.

În ultimele imagini din Israel se pot vedea grupările violente care atacă mașinile sau merg la locuințele opozanților pentru a crea stricăciuni. Violențele au luat amploare și s-au extins în toată țara. 

Forțele de ordine intervin

Benny Gantz, ministrul de interne din Israel, cerea intervenția în forță a efectivelor de securitate, pentru a limita și pentru a opri răscoalele civile dintre evrei și musulmani. Pe teren ar fi fost trimiși rezerviști din rândul autorității de graniță din Israel, autoritate ce acționează în special în Bancul de Vest. 

„Suntem într-o situație de criză din cauza violențelor de la nivel național și este necesar acum să acționăm în forță pe teren, așadar vor fi trimise imediat efective pe teren pentru a asigura ordinea și respectarea legii”, declara ministrul cu o zi înainte. 

În primele imagini, conform sursei, o grupare violentă de evrei a luat cu asalt o arteră din orașul Lod și au oprit autoturisme la volanul cărora se aflau etnici evrei. Se poate vedea cum în încercarea de a scăpa, șoferul mașinii dă peste alți oameni și iese prin decorul aflat la marginea șoselei, pentru delimitarea benzilor. 

ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional!                         

Vezi și: Libanul a lansat 3 rachete spre Israel. Tel Aviv a chemat rezerviștii și a masat trupele la granița cu Fâșia Gaza

Într-un clip video surprins de la geamul unei clădiri de apartamente, în care conform informațiilor aceleiași surse, locuiesc arabi, se pot vedea aproximativ 10 bărbați asupra cărora se trage. Aceștia se aflau în cartier cu intenția de a face stricăciuni la proprietățile opozanților. 

Nu se vede la orizont o încetare a violențelor, mai ales în urma declarațiilor liderilor Hamas, dar și a desfășurării de forțe a Israelului. 

Vezi și: O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente / VIDEO+FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel