Atacuri masive ale ISIS lângă sediul ONU din Jakarta - LIVE TEXT

Cel puţin șase persoane au fost ucise într-o serie de explozii și atacuri sinucigașe produse în Jakarta, care au fost urmate de focuri de armă, în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU.

UPDATE 13: O imagine care arată dezastrul de la Starbucks.

Sursă: The Guardian

UPDATE 12: Purtătorul de cuvânt al poliției a declarat că atacurile de astăzi par a fi o ”copie” a celor de la Paris. În acest timp AFP a intrat în breaking news și anunță că, totuși, ISIS ar putea fi în spatele tragediei.

UPDATE 10: Un cetățean german a fost ucis sau serios rănit în timpul atacului. Se cercetează acest aspect.

UPDATE 9: Poliția a anunțat că a omorât alți doi atacatori.

”În acest moment niciun terorist nu se află mai află în zonă”, a spus purtătorul de cuvânt.

UPDATE 8: Doi jurnaliști spun că bătălia dintre teroriști și poliție continuă.

”Tocmai ce am fugit pentru a nu muri. Împușcăturile continuă în Jakarta”.

”Alte împușcături în Jakarta. În acest moment mă ascund în spatele unei mașini de poliție”.

UPDATE 7: O filmare făcută de un amator arată momentul în care o bombă a explodat.


UPDATE 6: Starbuck a emis un comunicat de presă în care anunță că va închide toate cafenele din Jakarta.

”Suntem extrem de întristați din cauza atacurilor groaznice de astăzi. Un client al magazinului nostru din clădirea Skyline a fost rănit și tratat. Angajații sunt în siguranță, însă acel magazin, precum și toate celelate din Jakarta, vor fi închise până când vom avea mai multe date”, se arată în comunicatul de presă.

UPDATE 5: Iqbal Kabid, purtător de cuvânt al poliției, a declarat că patru dintre atacatori au fost uciși într-un schimb de focuri cu polițiștii. Confruntarea a avut loc într-o sală de cinema, aflată în aceeași clădire cu cafeneaua Starbucks, care a fost atacată.

”Securizăm toată clădirea, de la subsol până la ultimul etaj”, a declarat Kabid.

Ce se știe până acum:

- Cel puțin șase oameni au fost omorâți într-o serie de atacuri, inclusiv detonări sinucigașe, în centrul orașului Jakarta. Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că este vorba de trei civili și trei polițiști.

- Primele explozii s-au auzit în jurul ore 10.30, ora locală, la intersecția dintre Thamrin Road și Wahid Haysim Street.

- Cel puțin una dintre explozii s-a produs în apropierea sediului ONU de pe Thamrin Road.

- Alți trei atacatori sinucigași s-ar fi detonat într-o cafenea Starbucks.

- Până la 14 teroriști înarmați, unii dintre ei având și grenade, au fost implicați în atac. Se pare că șase dintre ei se ascund într-o clădire de pe Thamrin Road. Autoritățile au trimis tancuri în zonă.

- Presa locală vorbește de explozii care s-ar fi produs și în apropiere de ambasadele Turciei și Pakistanului, însă informația nu este confirmată.

- În decembrie, 9 bărbați, suspectați că ar fi teroriști ISIS au fost arestați după ce plănuiau ”un concert” în Jakarta, însă nu există dovezi că atacurile de astăzi ar fi fost făcute de ISIS.

UPDATE 4: Președintele Indoneziei, Joko "Jokowi" Widodo, a făcut apel la calm și a asigurat populația că totul este sub control.

UPDATE 3: Șeful serviciilor secrete din Indonezia susține că nu există informații că atacurile ar fi fost făcute de ISIS.

”Este vorba, clar, de atacuri teroriste, însă nu avem informația că au fost comise de ISIS”, a declarat Sutiyoso.

UPDATE 2: Imagini șocante încep să circule pe internet.

UPDATE: O altă serie de explozii s-au auzit în Jakarta, într-o cafenea Starbucks. Potrivit unui reporter AFP, exploziile s-au auzit după ce 25 de specialiști anti-tero au intrat în cafenea. Probabil aceștia urmăreau atacatorii, care au intrat în cafenea și și-au detonat vestele în momentul în care trupele speciale au intrat peste ei.

-----

Atacurile ar avea legătură cu gruparea teroristă ISIS, potrivit poliţiei indoneziene. Presa locală relatează că au avut loc cel puţin şapte explozii, inclusiv două atacuri sinucigaşe. Cel puţin patru persoane au murit, dintre care trei atacatori şi un poliţist, potrivit surselor.

Exploziile au avut loc în faţa centrului comercial Sarinah, situat în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU, scrie BBC News Online. În zona respectivă se află de asemenea numeroase hoteluri de lux, clădiri de birouri şi ambasade, inclusiv cea franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel