Atac TERORIST, dejucat de autoritățile daneze şi germane. Era vizată o țară europeană. Au fost găsite arme, explozibili și un steag ISIS

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Autorităţile daneze şi germane au anunţat vineri că au dejucat un eventual atentat islamist, în urma unei serii de arestări în cele două ţări.

Danemarca și Germania au anunțat vineri arestarea a 14 suspecți bănuiți că puneau la cale un atac terorist într-o țară europeană, scrie Euronews. Nu a fost însă dezvăluit ce țară era vizată de teroriști, autoritățile invocând secretul anchetei. În urma mai multor percheziții au fost găsite arme explozibil, dar și un steag ISIS.

"Am găsit ingredientele necesare fabricării unei bombe. Estimăm că nu există o ameninţare imediată. Nu era nimic asamblat sau amestecat. Însă nu suntem naivi şi nu excludem nimic.", a declarat şeful însărcinat cu Operaţiuni în cadrul serviciului de informaţii al poliţiei daneze (PET), Flemming Dreyer.

Printre cei arestați sunt și trei frați sirieni, în vârstă de 33, 36, respectiv 40 de ani. Doi dintre ei au fost prinși în Danemarca, iar al treilea în Hessa, regiune din centrul Germaniei. Procurorul german spune că cei trei pregăteau „un act grav de violență care să pună în pericol statul”. Suspecții sunt acuzați că au cumpărat în ianuarie câteva kilograme de produse chimice folosite pentru fabricarea de explozibili. La perchezițiile care s-au făcut în Danemarca, dar și în orașul german Dessau au fost găsite 10 kilograme de praf de pușcă și alte componente chimice. Într-o conferință de presă vineri, poliția daneză a anunțat că a găsit și un steag al grupării teroriste Stat Islamic. Identitatea și naționalitatea celorlalți suspecți nu au fost făcute publice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel