Atac terorist Danemarca: Cine este autorul crimelor din Copenhaga, inspirat de masacrul Charlie Hebdo

Bărbatul suspectat că a ucis două persoane la Copenhaga a jurat credință liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, într-un mesaj publicat pe Facebook înainte de atacul din timpul weekendului.

În cadrul postării, el jură "supunere lui Abu Bakr și obediență totală la bine și la rău. Și nu voi intra în dispute cu el decât dacă va fi vorba de o necredință revoltătoare".

Suspectul atacurilor de sâmbătă se numește Omar Abdel Hamid El-Hussein, a declarat un înalt oficial al guvernului danez, conform CNN. Agresorul a deschis focul la un forum despre libertatea de exprimare, înainte să împuște mai multe persoane în fața unei sinagogi și să tragă în poliție. Autoritățile l-au ucis în schimbul de focuri.

"Un atac asupra evreilor din Danemarca este un atac asupra noastră a tuturor", a spus premierul danez Helle Thorning-Schmidt. "Comunitatea evreiască este o parte importantă a Danemarcei. Vom rămâne uniți și vom merge mai departe. Rămânem uniți ca danezi", a arătat ea.

Lars Vilks, un artist suedez care a participat la dezbaterea de sâmbătă, crede că el a fost țina atacului. El s-a ascuns în timpul agresiunii și a scăpat nevătămat. Vilks, cunoscut pentru reprezentarea controversată a Profetului Mohammed în desenele sale, se aflpă pe lista țintelor Al Qaeda.

Doi bărbați, în vârstă de 19 și 22 de ani, suspecați că l-au ajutat pe atacator, au fost puși sub acuzare pentru complicitate. 

Charlie Hebdo. Papa Francisc, despre libertatea de exprimare și religie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel