Urmărește emisiunea live


ATAC în moschei din Noua Zeelandă. Momente dramatice - update 2

Deces
Deces

Mai mulţi oameni au fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii de vineri, a declarat poliţia, potrivit AFP.

„Decesele, din câte ştim, s-au produs în două locuri, o moschee pe Deans Avenue şi o altă moschee pe Linwood Avenue', a declarat comisarul Mike Bush. Totuşi, anchetatorii nu sunt siguri de numărul autorilor implicaţi în aceste incidente, care ar putea fi mai mulţi. În această zi de rugăciune pentru musulmani, poliţia le-a cerut credincioşilor să evite moscheile 'peste tot în Noua Zeelandă', a insistat Bush.

Presa locală a transmis că până la şase persoane ar fi murit şi un număr neprecizat ar fi fost rănite. Un perimetru uriaş în jurul acestui oraş a fost stabilit de către forţele de ordine. 'Poliţia răspunde la maximum capacităţii sale pentru a face faţă situaţiei, dar riscurile rămân extrem de ridicate', a transmis instituţia într-un comunicat.

În momentul incidentului armat, moscheea Masjid al Noor, de pe Deans Avenue, era plină de credincioşi, printre care şi membrii echipei naţionale de cricket a Bangladeshului, care au scăpat nevătămaţi.

Ce spun martorii

Un martor a povestit pe site-ul de ştiri Stuff.co.nz că se pregătea să se roage când a auzit focuri de armă. În timp ce fugea, şi-a văzut soţia, care murise în faţa moscheii. Un alt bărbat a declarat că a văzut trupuri peste tot, iar un al treilea martor a explicat pentru Radio New Zealand că a auzit focuri de armă şi a văzut patru persoane căzute la pământ, 'cu sânge peste tot'.

Comisarul Bush a explicat că toate şcolile din oraş au fost închise.  

Update 1: Poliţia din Noua Zeelandă a reţinut patru persoane vineri, după incidentele armate care au avut loc la două moschei în oraşul Christchurch, informează Reuters. 'Există patru persoane în custodie. Trei bărbaţi şi o femeie', le-a declarat reporterilor la Wellington comisarul poliţiei neo-zeelandeze Mike Bush. 'Au existat câteva informaţii privind ataşarea de dispozitive explozive de vehicule pe care am reuşit să le securizăm', a adăugat el.

Update 2: Autorităţile neo-zeelandeze au recomandat moscheilor din toată ţara să-şi închidă uşile vineri, iar cetăţenilor să se abţină de la vizitarea acestor spaţii până la o notificare ulterioară, după atacurile armate din Christchurch, soldate cu mai mulţi morţi, informează Xinhua. În acest oraş şi şcolile au fost înschise, iar poliţia armată a fost desfăşurată pe străzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel