Astăzi, 17 ianuarie, sărbătorim Ziua Mondială a Pizzei

Foto: Pexels/17 ianuarie - sărbătorim Ziua Mondială a Pizzei
Foto: Pexels/17 ianuarie - sărbătorim Ziua Mondială a Pizzei

După Blue Monday, cea mai tristă zi din an, ce poate fi mai plăcut decât Ziua Mondiala a Pizzei, ziua dedicată celei mai apreciate specialităţi gastronomice italiene.

Astăzi, pe 17 ianuarie sărbătorim Ziua Mondială a Pizzei. De la pizza simplă şi până la pizza cu de toate, pizza este gustarea care ne uneşte în cele mai frumoase momente din vieţile noastre, scrie Rador.

Puţină istorie despre pizza

Pizza este unul dintre cele mai populare alimente din lume, cu rădăcini în Italia și o istorie care se întinde pe mai bine de o mie de ani. Această delicioasă combinație de făină, apă, drojdie și ingrediente diverse, cum ar fi roșii, brânză și diverse tipuri de carne sau legume, a devenit un simbol cultural global, apreciat de milioane de oameni din întreaga lume.

Istoria pizzei începe în antichitate, când egiptenii și grecii au creat o varietate de aluaturi plat, cu diferite umpluturi. Însă, pizza modernă a luat naștere în Napoli, Italia, în secolul al XIX-lea, când a început să fie vândută ca o gustare ieftină pentru muncitorii de pe șantiere. Această pizza era simplă și conținea doar roșii, brânză și ulei de măsline, însă, în timp, s-au adăugat tot mai multe ingrediente, cum ar fi carnea de vită, pepperoni, ciuperci, ananas, și altele.

Astăzi, există o varietate uimitoare de tipuri de pizza, de la clasica pizza Margherita napolitană, cu roșii, brânză și frunze de busuioc, la pizza cu pepperoni americană, cu carne de porc afumată și ardei roșu. Pizza este un aliment universal, cu stiluri diferite în fiecare țară, de la pizza cu șuncă și ananas în Danemarca la pizza cu fructe de mare în Japonia.

Pizza este un aliment foarte apreciat şi un simbol cultural

Pizza este, de asemenea, un aliment economic, cu opțiuni pentru toate bugetele. Se poate găsi pizza pentru câțiva dolari la un magazin de tip fast-food sau pentru câteva zeci de dolari la un restaurant de lux. Pizza poate fi, de asemenea, preparată acasă, cu ingrediente proaspete și o rețetă personalizată.

Pizza nu este doar un aliment delicios, ci și un simbol cultural. Pizza este adesea asociată cu Italia și cu o viață bună, iar pizza este o parte importantă a culturii italiene. Este oferită ca o opțiune de mâncare

Conform rapoartelor Gambero Rosso, pizza este un aliment foarte consumat, cu 8 milioane de pizze coapte zilnic în Peninsula și cu o cifră de afaceri de 15 miliarde de dolari. Italienii consumă pizza cel puțin o dată pe săptămână, iar cea preferată este cea clasică, rotundă și simplă, scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel