Asociațiile poloneze confirmă comportamentul ciudat al unui oficial polonez în negocierile cu Kiev

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Reprezentanții asociațiilor poloneze prezenți la discuțiile dintre delegațiile guvernamentale ale Ucrainei și Poloniei privind comerțul și tranzitul confirmă existența unor comportamente ciudate ale lui Michał Kołodziejczak, Viceministrul Agriculturii.

Un participant a declarat că părțile erau deja foarte aproape de un compromis când "brusc a existat o explozie din partea lui Michał", notează Pravda.

El spune că în timpul orelor întâlnirii, Kołodziejczak "ieșea și intra constant" în sala de întâlniri, citea ceva pe smartphone-ul său și "făcea orice altceva în afară de a vorbi".

"Când ne îndreptam deja spre finalul negocierilor, iar ministrul Siekierski (Ministrul Agriculturii polonez - n.red.) a părăsit sala pentru scurt timp, Michał a atacat brusc reprezentanții delegației ucrainene, care, trebuie să remarc, erau foarte bine pregătiți pentru această întâlnire. În timpul prezentării, ei au arătat cât de multe cereale au fost contractate și au explicat că nu pot încălca contractele încheiate acum un an.

Ei doreau ca Polonia să permită tranzitul acestor câteva sute de tone... Aceste cuvinte, mai degrabă o cerere din partea ucrainenilor pentru permisiunea de tranzit prin Polonia, au fost momentul când viceministrul a lansat un atac", citează Onet participantul la întâlnire.

"Știm cum se poate comporta Michał, dar pentru cineva care l-a întâlnit pentru prima dată, ar fi putut fi un șoc... Arăta rău pentru că firul înțelegerii s-a pierdut după 'discursul' lui Kolodzejczak. Desigur, trebuie să vă prezentați argumentele ferm, dar nu este necesar să recurgeți la agresiune. Nu știu dacă întâlnirea ar fi putut să se încheie cu un acord, dar acțiunile viceministrului nu ne-au apropiat de acesta", a comentat un alt participant la întâlnire.

El a adăugat că asociațiile poloneze au discutat cu Kołodziejczak despre acest episod după negocieri și "speră că ceva se va schimba".

La început, dovezi despre comportamentul ciudat al Viceministrului Agriculturii al Poloniei la întâlnirile de miercuri au venit de la asociațiile ucrainene participante la întâlnire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel