Asociația Magistraților, ATAC fără precedent la CSM: cum e posibil ca un corigent să ajungă la Înalta Curte?

Asociația Magistraților a lansat un atac fără precedent la adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după ce un caz incredibil a ajuns în atenția opiniei publice.

Atacul dur vine după ce CSM nu a vrut să facă verificare în ceea ce privește recorectarea lucrării cumetrei Alinei Ghica – grefiera Claudia Nedelea. Aceasta din urmă a primit inițial nota 2,5, iar după recorectare, încă cinci puncte în plus, obținând astfel nota 7,5. În aceste condiții, Claudia Nedelea s-a calificat pentru funcția de magistrat asistent la Înalta Curte.

CSM se apără și spune că nu este vorba de fraudă

În ședința de joi, mai mulți membri din CSM au afirmat că nu s-ar putea pune problema vreunei fraude din partea colegilor lor de la Înalte Curte care au făcut parte din comisiile de reexaminare. Aproape toată lumea a trecut cu vederea acest fapt și astfel, Claudia Nedelea, care nu are experiență în penal și care a picat inițial cu nota 2,5, ajunge să fie magistrat asistent la Înalte Curte, scrie Lumea Justiției.

Corigentele vor fi confundate cu premiantele

Magistrații se așteaptă ca pe viitor oricine să devină din corigent premiant: "Ne așteptăm să vedem, într-o lipsă de logică perfect consecventă, admițând că un "2" poate deveni fără nicio problemă un "7", că și un "1" din oficiu să devină un "8" curat, și astfel corigentele nu vor mai năzui spre mediocritate, cum a năzuit cu succes doamna grefier Nedelea Claudia, ci chiar se vor confunda cu premianții".

Lucrarea a fost înlocuită?

Asociația Magistraților din România nu exclude ca „lucrarea 'reevaluată' cu un număr de 5 puncte în plus a fost parțial sau total înlocuită" și conchide în scrisoarea adresată CSM: „...astfel de conduite prin care se refuză a se explica de o manieră rezonabilă inexplicabilul, prin care se legitimează impostura și mediocritatea nu fac altceva decât să consolideze imaginea justiției ca autoritate incapabilă să se autodelimiteze de situații compromițătoare, dar care nu se sfiește să apară ca fiind 'arțăgoasă' cu oricine emite critici sau opinii care displac...", arată sursa citată.

Vezi aici scrisoarea integrală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel