Asistentul Papei Benedict va fi judecat pentru furt

gabriele dc
gabriele dc

Paolo Gabriele, asistentul personal al Papei Benedict al XVl - lea şi un complice al acestuia pe nume Claudio Sciarpelletti, vor fi judecaţi pentru furt de documente confidenţiale, informează AFP

[caption id="attachment_219943" align="alignleft" width="280"] Foto: Reuters[/caption]

Paolo Gabriele va fi judecat pentru furt în formă agravată, iar informaticanul Claudio Sciarpeletti pentru complicitate, a anunţat judecătorul de instrucţie Piero Bonnet într-un cmunicat emis de Sfântul Scaun. Ajutorul lui Gabriele este analist şi programator la Secretariatul de Stat de la Vatican.

Peter Gabriel a fost acuzat în luna mai a acestui an de furt din Biroul speriorului său ierarhic, monseniorul Georg Gänswein, secretarul Suveranului Pontif. Fostul om de încredere al Papei ar fi sustras notiţe private şi mesaje confidenţiale scrise de Papa Benedict sau adresate acestuia, pe care ulterior le-a oferit presei. Este descris de ceilalţi ca fiind o persoană timidă şi rezervată, dar cu acces la camere private din Palatul Apostolic din Vatican, inclusiv apartamentul Papei Benedict. Fostul asistent, în vârstă de 46 e ani, care trăia într-un apartament confortabil din Vatican împreună cu soţia şi cei trei copiii ai săi, riscă între un an şi şase ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, dar poate fi graţiat de Papă. Avocaţii inculpatului susţin că scopul acţiunilor acestuia era să ajute Vaticanul şi să facă Biserica romano-catolică "mai vie."

Gianluigi Nuzzi, jurnalistul italian care a făcut publice informaţii primite de la surse pe care acesta nu a vrut să le devăluie, informaţii care includ date despre presupuse acte de corupţie şi un confict intern care viza banca din Vatican, insistă că nu a oferit bani în schimbul notelor private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel