EXCLUSIV  Asigurări auto, problemă cu despăgubirile, efect DIRECT în tarife. Chiriţoiu, Consiliul Concurenţei: Asta trebuie făcut

Mihai Ciobanu / 24 oct 2019 / 09:51 Salveaza PDF Comentarii

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a vorbit, în cadrul conferinţei „Asigurările auto şi siguranța în trafic în era digitală" organizată în data de 24 octombrie la Bucureşti despre problemele pe care le-a identificat în piaţa asigurărilor şi care ar avea efecte direct asupra tarifelor.

Bogdan Chiriţoiu a propus o formulă prin care nivelul despăgubirilor acordat să fie, într-un fel, reglementat. 

"Cea mai mare problemă este lipsa unui mecanism de piaţă de control al despăgubirilor. O formulă de care eu, X, mă angajez că voi plăti oricât spui tu, Y, că face, nu e, în principiu, un mecanism care să aibă logică economică. E un mecanism de la care te aştepţi să genereze inflaţie. Să genereze costuri excesive, iar asta se pare că se întâmplă în momentul de faţă în industrie.

Şi evident costuri pentru asiguratori ce vor trebui, cumva, transferate spre clienţii lor. Deci aici cred că e lucrul cel mai important pe care l-am putea rezolva. Putem discuta care e formula, dacă e un fel de preţ de referinţă, dar acesta este lucrul cel mai important pe care-l putem rezolva", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul conferinţei.

Detalii în video: 

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23