EXCLUSIV  ”Ascultare îi faci doar lui Dumnezeu. În cuplu, nu îi faci ascultare nimănui”. Psihologul Radu Leca, semnal pentru cupluri

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit, la Ultrapsihologie, despre importanța comunicării și a maleabilității în cuplu.

Psihologul Radu Leca și psihoterapeutul Ramona A. Dumitru au vorbit în emisiunea ”Ultrapsihologie” de la DC News TV și DC News despre calitățile pe care omul puternic le apreciază sau le caută la cel slab.

”În primă fază, oamenii ar spune ascultarea. Cui îi face omul slab ascultare? Omului puternic. Ascultare îi faci doar lui Dumnezeu.

În cuplu, nu îi faci ascultare nimănui. În cuplu, îți faci ascultare ție, dacă ești îndeajuns de deștept încât să auzi ceea ce gândești.

Calitățile care primează în alegerea unui partener au legătură cu transformările și aici avem o secțiune pe categorii diferite.

Etapele transformării în cuplu. Cât de maleabil ești? Că dacă nu ești maleabil și nu te transformi, tu vei ajunge să porți aceleași haine lângă omul tău, metaforic vorbind, iar el să spună: Iubirea mea, hai să găsim altele. Iubirea mea, hai să mergem luăm altele. Iubirea mea, lasă-mă să te ajut să fii altfel.

Să fiu altfel reprezintă o transformare pe care puține persoane o acceptă. Fii mai bun. 

Nu vreau. Mie mi-e bine cu se sunt.

Dar poți mai mult. 

Nu vreau”, a explicat psihologul Radu Leca,  subliniind că în cazul în care ”avem un confort, acela te induce într-o zonă de totală eroare, în care tu spui: Nu vreau să mă transform. Nu decid să mă transform. Nu am chef să mă transform. Nu accept să mă transform.

Cel puternic vine lângă cel slab și îi spune: Iubirea mea, te rog din tot sufletul. Hai să ne transformăm împreună. eu nu mai vreau să fiu al nimănui, puternic și al nimănui. Vreau să fiu mai puțin puternic, dar al cuiva. Să înfloresc lângă cineva.

Iar omul spune Da, dacă mi-ai spus așa, vreau.

Bucuria cuvintelor”, a mai spus psihologul.

Comunicare este ”cheia”

Psihoterapeutul Ramona A. Dumitru a ținut să puncteze cât de importantă este comunicarea, la orice nivel. 

”E important cum comunici anumite lucru”, a spus Dumitru.

”Și atunci cu cât partenerul este mai maleabil, mai flexibil, mai dornic de a se transforma, cu atât relația devine mai bună.

Și când te uiți în urmă, tu vezi un număr de săptămâni, un număr de luni. Ce să vezi? Un număr de ani. Nu e rău să fie un număr de an.

Îți produce frică multă treaba asta? Da, cât de multă?

Multă! Și ce faci ca să oprești frica asta? Investești în partenerul de cuplu. Ce? Timp și resurse”, a concluzionat Radu Leca.

Citește și: Psihologul Radu Leca: Oamenii puternici nu sunt empatici, sunt prezenți

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel