Asasinare frate Kim Jong Un. Malaezia recheamă ambasadorul din Coreea de Nord

Malaezia l-a convocat luni pe ambasadorul Coreei de Nord la Kuala Lumpur și l-a rechemat pe al său de la Phenian, pe fondul tensiunilor după asasinarea fratelui vitreg în exil al liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

"Ministerul a insistat asupra faptului că decesul a avut loc pe teritoriul Malaeziei în condiții misterioase și, prin urmare, este responsabilitatea statului malaezian să efectueze o anchetă pentru a stabili cauza morții" lui Kim Jong-Nam, a precizat ministerul într-un comunicat dat publicității după întrevederea cu ambasadorul nord-coreean.

Secretarul general adjunct malaezian pentru afaceri bilaterale, Raja Nushirwan Zainal Abidin, a discutat la sediul ministerului, luni dimineață, cu ambasadorul Kang Chol, a precizat documentul.

Kang Chol a acuzat săptămâna trecută Malaezia că se asociază "forțelor ostile" Coreii de Nord, după ce Seulul a afirmat că asasinatul de pe aeroportul de la Kuala Lumpur a fost pus la cale de Phenian.

Malaezia consideră că acuzația adusă de Coreea de Nord este "fără fundament", a subliniat ministerul în comunicat, adăugând că autoritățile de la Kuala Lumpur iau "foarte în serios orice tentativă nejustificată de a păta reputația" țării.

În plus, "ambasadorul malaezian la Phenian a fost rechemat la Kuala Lumpur pentru consultări", a adăugat textul, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel