Arsenie Boca-scandal. Vânzătorii au găsit metoda care să fenteze legea

Comercianții de la Prislop au găsit o modalitate de a vinde în continuare icoane cu preotul fără a cădea sub incidența drepturilor de autor înregistrate de arădeanul Daniel Gheorghe.

Icoanele cu Arsenie Boca se vând în continuare. În ciuda tuturor eforturilor fețelor bisericești de a găsi soluții de anulare a drepturilor de autor deținute pe acest brand de arădeanul Daniel Gheorghe, soluția a venit de la comercianții inventivi de la Prislop, care au reușit să scape de confiscările polițiștilor. Cel puțin pentru moment. „De la începutul săptămânii au tot fost controale în târg. S-au mai confiscat icoane, pe ici pe colo, dar polițiștii nu prea știau nici ei ce să caute. Noi avem în telefon poza cu marca pe care ar fi deținut-o arădeanul care susține că are drepturi de proprietate asupra imaginii părintelui. Păi el a înregistrat numele <Boca Părintele> și <Arsenie>, nu pe amândouă la un loc. În plus, a înregistrat o singură fotografie de-a sa, cea în care părintele are ochii albaștri, strălucitori, și are barba scurtă. Le arătăm polițiștilor că nu mai avem astfel de icoane. Le-am scos de la vânzare, dar avem portrete cu părintele cu ochii verzi și cu barba lungă sau în diverse alte ipostaze”, spune Maria, una dintre comerciantele de suveniruri, pentru Banatulazi.

Ce spune poliția despre găselinița vânzătorilor

"Nu știu cum se desfășoară tehnic această acțiune că am înțeles că (Daniel Gheorghe n.r.) a înregistrat două documente. Polițiștii fac controale acolo sub îndrumarea procurorului și au confiscat icoane, dar nu numai din motivul cu privire la drepturile de autor, ci și din alte motive. Știu că există deja trei dosare penale pe această speță",a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, pentru DCNews.

Vezi si: Arsenie Boca. Obiecte cu imaginea părintelui, ridicate din zona Mănăstirii Prislop

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel