Arsenie Boca, probleme canonizare. Bănescu, adevăr dureros: Sunt mărturii

Vasile Bănescu a explicat care sunt dificultățile în pocesul canonizării părintelui Arsenie Boca.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a explicat că există probleme care îngreunează canonizarea părintelui Arsenie Boca. Deși este cel mai iubit și cunoscut nume preoțesc, se pare că există și mărturii mai puțin favorabile cu privire la "acuratețea ortodoxă a operei sale" și a vieții sale.

"E într-un stadiu nu incipient (n.r. canonizarea), pentru că s-a format deja la Episcopia Devei și Hunedoarei (unde e Mănăstirea Prislop unde a trăit Boca) comisia formată din istorici și specialiști , coordonată de Mitropolitul Ardealului, care analizează viața și opera părintelui.
Arsenie Boca n-a fost un simplu părinte, a fost o personalitate. Întâlnirile cu el i-a marcat pe foarte mulți (peste 15.100 de persoane au semnat o petiție pentru canonizarea lui). Această canonizare este probabilă, nu este o certitudine, pentru că se adună acum probe menite să configureze un dosar fără dubii legat de acuratețea ortodoxă a operei sale, a vieții sale, care nu e ușor de deslușit, pentru că sunt mărturii favorabile și mai puțin favorabile. Procesul de canonizare a început acum doi ani, este unul lent, se adună greu probele și nu se face de pe o zi pe alta în cazul unei persoane contemporane", a declarat Vasile Bănescu la Digifm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel