Armistițiu Israel - Hamas: retragerea totală din Gaza a israelienilor

[] []

05 aug 2014 / 08:37
Salveaza PDF Comentarii

După aproape patru săptămâni de conflict, Hamas și Israel au acceptat un armistițiu de 72 de ore, urmând ca Forțele de Apărare Israeliene (IDF) să opereze retragerea totală din Fâșia Gaza.

Suspendarea ostilităților a început marți la 8:00 A.M și va fi urmată de negocieri de pace purtate în Egipt, țară considerată un mediator regional. 

Armata israeliană a spus că se va retrage complet din Fâșia Gaza, dar militanții palestinieni au lansat o ultimă serie de rachete înspre Israel cu puține minute înainte ca armistițiul să intre în aplicare.

Peste 1.800 de palestinieni au fost uciși în ultimele patru săptămâni, în timp ce partea israeliană își plânge 64 de soldați și trei civili omorâți de rachetele lansate din fâșie.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Hamas a ales escaladarea, va plăti un preț scump

 

Un oficial israelian a confirmat că o delegație se va îndrepta la Cairo pentru discuții. Ultima propunere de armistițiu inițiată de Egipt, după consultări cu partenerii vestici sau personalități politice precum Tony Blair, a fost respinsă de gruparea Hamas (Partidul lui Dumnezeu).

Reprezentanții facțiunilor palestiniene se află la Cairo de duminică în vederea acceptării unor condiții și poate chiar pentru încetarea ostilităților.

Din partea Hamas, un purtător de cuvânt a declarat că militanții sunt dispuși să accepte planul. "Evident că interesul tuturor părților este de a avea un armistițiu", a spus Bassam Salhi. "Vor fi negocieri dure pentru că și Israelul are cerințe. Nu avem nicio garanție că asediul va fi stopat", a adăugat el.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24