Două elicoptere doborâte la Slaviansk de rebeli. Kremlinul reacționează

Armata din Ucraina a lansat vineri dimineaţa o vastă operaţiune militară împotriva oraşului separatist prorus Slaviansk, au transmis rebelii, potrivit Mediafax.

Update - 14:02 - Două elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborât, iar Ministerul Apărării Naționale anunță moartea a doi militari și rănirea altora. Aparatele de zbor au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile, de către persoane neidentificate.

Rusia a reacționat față de situația din Ucraina, prin vocea unui oficial al cabinetului Putin. Kremlinul a calificat drept "raid de represalii" operaţiunea lansată de armata ucraineană în oraşul Slaviansk, afirmând că astfel se prejudiciază acordul de la Geneva. De asemenea, Kremlinul a solicitat ajutor urgent din partea OSCE, pentru stoparea operațiunii lansate de armata de la Kiev.

Știrea inițială:

Tiruri de armă şi explozii puternice au răsunat în nordul oraşului.

"Este un atac de anvergură totală", a explicat purtătoarea de cuvânt a rebelilor, pentru AFP, precizând că un elicopter ucrainean a fost doborât.

Citește și: Ucraina: Situația din Slaviansk a scăpat de sub control

"Orașul Bilbasivka este ocupat" de militari ucraineni, a adăugat ea.

Un elicopter a fost văzut circulând la altitudine joasă, au declarat rebelii, care au dat foc mai multor pneuri, pentru a produce fum.

Slaviansk este de peste două săptămâni în afara controlului autorităţilor de la Kiev, aici fiind reţinută de o săptămână o echipă de observatori ai OSCE.

Vezi și: O echipă a OSCE a fost capturată în Ucraina. Reacția MAE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel