Argentina-Croația, meciul zilei la Cupa Mondială din Qatar. Va putea Messi să ajungă în a doua finală din carieră?

Messi la Aston Villa, mutare surpriză. Portarul Argentinei a promis să-l aducă în Premier League
Messi la Aston Villa, mutare surpriză. Portarul Argentinei a promis să-l aducă în Premier League

După ce a trimis deja acasă un alt uriaș din America de Sud, Croația își va propune să ajungă în a doua finală consecutivă la Cupa Mondială. 

 

Ambele echipe au trecut la penalty-uri de sferturile de finală, Croația învingând Brazilia și Argentina trecând de Olanda.

Dacă a existat un meci care să caracterizeze natura haotică, agitată și imprevizibilă a Cupei Mondiale din 2022, meciul Argentinei cu Olanda a urmat scenariul până la capăt.

O surpriză târzie, adusă de Wout Weghorst, le-a adus egalarea olandezilor după 2 goluri în ultimele 8 minute.

După un meci plin de certuri și de tensiuni, marcat de 17 cartonașe galbene, argentinienii și-au ținut nervii sub control pentru a se impune și a avansa în semifinale.

Zeii fotbalului ar fi livrat cu siguranță o semifinală sud-americană între Brazilia și Argentina dar croații s-au opus destinului.

Argentina nu a fost niciodată eliminată de la Cupa Mondială în semifinală - a cincea și cea mai recentă finală a venit în turneul din 2014, înainte de înfrângerea sfâșietoare în fața Germaniei.

Croația ar intra într-o companie de elită dacă ar putea accede în finală - doar Italia, Olanda și Germania au ajuns vreodată în mai multe finale consecutive.

Argentina și Croația s-au mai întâlnit de două ori în faza grupelor Cupei Mondiale, argentinienii învingând cu 1-0 în 1998, croații luându-și revanșa cu 3-0 în fața Argentinei, în Rusia, în urmă cu patru ani, iar câțiva membri ai acelei echipe sunt încă prin preajmă pentru a încerca să producă o nouă minune.

Lionel Messi a marcat 10 goluri la Cupa Mondială și l-a egalat pe Gabriel Batistuta, care a deținut recordul argentinienilor în ultimii 20 de ani. Decarul este jucătorul vedetă al echipei, în ciuda faptului că se află probabil la ultimul lui mondial: atunci când nu marchează, își ajută colegii să marcheze.

Cuplul Luka Modric și Mateo Kovacic au realizat o performanță fantastică la mijlocul terenului în acest turneu. Modul în care au păstrat posesia a fost crucial în victoria împotriva Braziliei. Asta ar trebui să funcționeze și împotriva Argentinei.

Meciul o să fie transmis în direct de către TVR 1 și TVR HD, la ora 21:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel