Arabia Saudită, atacată în timpul vizitei lui Victor Ponta. Ce spune Chirieac

Situația din zona Golfului a luat o nouă turnură. Arabia Saudită a fost atacată, joi seara și în cursul nopții din Yemen. A fost  vorba de o acțiune în forță a rebelilor houthi (șiiți) sprijiniți de trupe fidele fostului președinte al Yemenului care a părăsit puterea în urma primăverii arabe din 2012.

Analistul Bogdan Chirieac, aflat în delegația oficială condusă de premierul Victor Ponta, a declarat în exclusivitate pentru DC News că oficialitățile saudite i-au informat pe oficialii români să nu părăsească reședințele oficiale, joi seara, semn că Arabia Saudită avea informații clare despre posibile incidente. 

Arabia Saudită a informat că a ucis zeci de rebeli şiiţi yemeniţi respingând primul atac de amploare lansat împotriva regatului de aceşti rebeli de când sunt vizaţi de o campanie aeriană desfăşurată de Riad în Yemen, transmite AFP.

"Trupele la sol au respins astăzi (joi) un atac al miliţiilor houthi la graniţa de sud de la Najran", a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat dat publicităţii de agenţia oficială SPA.

Citește și: Premierul Ponta, primit de regele Arabiei Saudite - FOTO+VIDEO

Rebelii houthi au fost ajutaţi de  trupe fidele fostului preşedinte al Yemenului Ali Abdallah Saleh, care a părăsit puterea în 2012 pe fondul Primăverii arabe, scrie siripesurse.ro.

Cel puţin trei soldaţi saudiţi şi-au pierdut viaţa în acest incident "neobişnuit", se menţionează în comunicat, iar trupele la sol au fost sprijinite de raiduri aeriene.

Arabia Saudită conduce de la 26 martie o coaliţie de ţări arabe care bombardează poziţiile rebelilor în Yemen pentru a împiedica miliţiile houthi, care au preluat controlul asupra capitalei şi l-au contrâns la exil pe preşedintele Abd Rabbuh Mansur Hadi, să cucerească alte teritorii.

Între timp marina americană a început "să însoţească" navele de comerţ sub pavilion american în Strâmtoarea Ormuz, au informat joi oficiali din cadrul Departamentului Apărării al Statelor Unite, la două zile după interceptarea de către Iran a unui cargou din Insulele Marshall, potrivit AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel