EXCLUSIV  ”Apropo de valorile din comunism”. Alfred Bulai, exemplul colegului său ajuns pompier: Îl mai chemau la Securitate/ Video

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Alfred Bulai, vorbind despre situația din educație, a dat exemplul de pe vremea comunismului, când un coleg profesor a ajuns la închisoare alături de un altul, față de care instituția de învățământ a fost mai înțelegătoare, în ciuda infracțiunii comise. 

”Am avut un coleg de facultate, a murit săracul. Mai recalcitrant așa, a vrut, după ce a terminat facultatea, să fugă în Germania și l-au prins, motiv pentru care l-au băgat la pușcărie. Era profesor de științe sociale. La pușcărie unde era închis, erau doi profesori, el, pentru chestii politice, a fugit din țară, celălalt, un profesor de sport, pentru viol. Vine 26 ianuarie, iar Ceaușescu avea de ziua lui bucuria de a-i scoate pe deținuți. În ordinul prezidențial scria că toți deținuții care mai au de efectuat până în doi ani vor fi eliberați și vor fi trimiși la locurile lor de muncă. Cei de la inspectorat de la el au primit cele două fișe: lui, profesor de științe sociale, i s-a dat negație. Pe celălalt, care a violat două fete, l-au trimis în același liceu profesor. Negația înseamnă că putea să plece. A plecat din învățământ, dar, oriunde se ducea, nu-l angajau și-l chemau la Securitate și spuneau că-l închid din nou pentru vagabondaj. Până la urmă s-a angajat pompier, după mult timp” a spus sociologul Alfred Bulai, ”apropo de valorile din comunism”, în emisiunea ”Nod în Papură” din acest weekend. 

”Privim foarte diferit încălcările legii și tind să scape oameni care au resurse și bani” consideră sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel