Apelul URGENT al lui Pleșoianu: Se rezolvă problema!

Liviu Pleșoianu FOTO AGERPRES
Liviu Pleșoianu FOTO AGERPRES

Liviu Pleșoianu vine cu o propunere în plină criză generată de COVID-19.

„Propun ministerului Educației, companiilor producătoare de aparatură (tabletă/laptop/desktop) și companiilor furnizoare de Internet lansarea campaniei "ȘCOALĂ ONLINE PENTRU TOȚI ELEVII"

Fac un apel URGENT la ministrul Educației: elevii de la sat și elevii din familii nevoiașe AU ACELAȘI DREPT LA ȘCOALĂ ONLINE! Prin cele cinci puncte de mai jos, se poate rezolva această problemă în maximum 30 de zile!

1. Până la această oră, ministrul Educației trebuia să aibă deja situația centralizată cu toți elevii care nu au acasă aparatură (tabletă/laptop/desktop) și/sau acces la Internet. Dacă nu are deja situația sau nu s-a gândit că-i trebuie, ministrul Educației trebuie să purceadă URGENT la centralizarea datelor din teritoriu! E simplu – se ia legătura cu toți directorii de școli și licee, aceștia iau legătura cu toți învățătorii și profesorii din unitățile lor de învățământ, iar profesorii și învățătorii iau legătura cu toți părinții copiilor cărora le predau. În special învățătorii și diriginții au liste cu numerele de telefon ale părinților, în cazul în care nu există deja o listă centralizată la cancelaria școlii/liceului. În plus, ministerul Educației TREBUIE să transmită prin intermediul posturilor radio/TV, centrale și locale, la ore de maximă audiență (intervalul orar 18.00 – 23.00), un anunț cu privire la un număr de telefon la care să sune toți părinții copiilor care nu dispun de aparatură (tabletă/laptop/desktop) și/sau acces la Internet.

2. Ministerul Educației, prin achiziții directe la preț minim, TREBUIE să livreze în maximum 30 de zile aparatură (tabletă/laptop/desktop) cu acces la Internet către toți elevii care au nevoie.

3. Ministerul Educației trebuie să lucreze împreună cu primăriile din țară pentru a asigura hotspot-uri gratuite wifi, astfel încât toți elevii să aibă acces la Internet.

4. Ministerul Educației TREBUIE să apeleze la companiile producătoare de aparatură (tabletă/laptop/desktop) și la companiile furnizoare de Internet, pentru a primi produse și servicii gratuite pentru elevi.

5. Ministerul Educației TREBUIE să primească toate fondurile suplimentare necesare pentru desfășurarea, în regim de urgență a acestei campanii.

Elevii de la sat și elevii din familii nevoiașe AU ACELAȘI DREPT LA ȘCOALĂ ONLINE!”, a scris, marți, Liviu Pleșoianu pe contul său de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel