Anunţ ALARMANT. Semnele ''destabilizării globale''

Încălzire globală
Încălzire globală

O creştere cu trei grade a  temperaturilor medii la suprafaţa pământului "va conduce la nimic mai puţin decât destabilizare globală", consideră expertul pentru climă din cadrul ONU, Patricia Espinosa.

Investiţiile la nivel global pentru limitarea încălzirii globale sunt, în opinia expertului pentru climă din cadrul ONU, Patricia Espinosa, mult prea reduse şi neconvingătoare, ca atunci când foloseşti o umbrelă în timpul unui uragan, informează Reuters. 

Espinosa, fost ministru de externe mexican, le-a spus de asemenea delegaţilor din aproape 200 de state reuniţi în Germania că mai multe furtuni, secete şi inundaţii cauzate de emisiile de gaze cu efect de seră prevestesc destabilizarea globală. 

Oficialul a îndemnat la mai multe investiţii pentru limitarea fenomenului încălzirii globale, prin trecerea de la combustibili fosili la energie verde, şi la protejarea oamenilor de efectele din ce în ce mai grave ale fenomenelor meteo extreme. 

Să încerci să abordezi problema schimbărilor climatice la nivelul financiar actual este ca atunci când te protejezi cu o umbrelă în timpul unui uragan de categoria a cincea, a spus Espinosa în cadrul unui discurs. 

[citeste si]

Impactul fenomenelor meteo extreme produce deja haos

În momentul de faţă vorbim despre milioane şi miliarde de dolari când ar trebui să vorbim despre trilioane, a spus Espinosa, care conduce secretariatul pentru schimbările climatice din cadrul ONU. Impactul fenomenelor meteo extreme produce deja haos, a adăugat aceasta. 

Espinosa a spus că temperaturile medii la suprafaţa pământului vor creşte cu 3 grade Celsius comparativ cu perioada preindustrială, potrivit angajamentelor actuale pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Acordul de la Paris îşi propune să limiteze încălzirea cu destul de mult sub creşterea de două grade Celsius. Preşedintele american Donald Trump, care pune sub semnul întrebării faptul că încălzirea globală este în principal cauzată de activitatea oamenilor, intenţionează să iasă din Acordul de la Paris şi să promoveze combustibilii fosili. 

Espinosa a spus că o creştere de trei grade ''va conduce la nimic mai puţin decât destabilizare globală. Va avea un preţ în vieţi omeneşti. Va spori competiţia pentru resurse, va creşte instabilitatea şi conflictul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel