Anunț teribil din Coreea de Nord!

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Lideul nord-coreean Kim Jong-Un a lăsat să se înțeleagă că țara, dotată cu arma nucleară, a dezvoltat o bombă cu hidrogen, fapt ce ar reprezenta, dacă se confirmă, un progres semnificativ în programul său de armament nuclear, relatează AFP.

În cadrul unei inspecții recente la un sit militar, Kim Jong-Un a declarat:"Coreea de Nord este deja un stat puternic dotat cu arma nucleară, care este gata să facă să explodeze o bombă atomică și o bombă cu hidrogen pentru a-și apăra suveranitatea într-un mod fiabil".

[citește si]

Coreea de Nord a testat în trei rânduri bomba atomică, care folosește fisiunea nucleară, în 2006, 2009 și 2013. Aceste teste i-au atras Phenianului mai multe valuri de sancțiuni internaționale.

Kim Jong-Un face deseori declarații despre capacitățile sale nucleare, afirmații care însă nu pot fi verificate. Regimul nord-coreean susține, în special, că dispune de arme capabile să atingă teritoriul american, dar cei mai mulți dintre experți consideră că este imposibil ca Phenianul să aibă astfel de arme, cel puțin pentru moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel