Anunț de la DNA. Pe cine a trimis în judecată pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Alin Mareș, agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru trafic de influență.

În același dosar au mai fost deferiți justiției Daniel-Adrian Avrămii și Petrică-Bogdan Bagoli (arestat la domiciliu în altă cauză), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

Potrivi comunicatului DNA, Alin Mareș, în perioada mai — iunie 2014, în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare, cu ajutorul inculpaților Bagoli și Avrămii, a pretins în mod direct, pentru alte persoane, suma de 40.000 euro de la o persoană aflată în stare de deținere în arestul Secției 13 Poliție pentru camătă și spălare de bani. Procurorii au constatat că acesta a primit efectiv suma de 30.000 euro prin intermediul lui Petrică Bagoli, lăsând să se creadă că are influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului București.

"În schimbul sumei respective de bani, Alin Mareș a promis că va interveni printr-o altă persoană, la judecătorul competent de la Tribunalul București, învestit cu soluționarea cererii de înlocuire a măsurii arestului preventiv a persoanei încarcerate, în vederea soluționării, în sensul înlocuirii măsurii arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai ușoară", au reținut anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției de Informații și Protecție Internă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel