ANPC: Tone de mezeluri retrase de la vânzare și amenzi de 100.000 de lei

Inspectorii ANPC au făcut  controale în hipermarketurile din toată ţara, după ce s-a descoperit în Timiş salam cu data de expirare modificată.

"Pe paleţii intraţi în ţară pe data de 17 februarie reieşea că data de expirare este 24 februarie, însă la raft termenul de valabilitate este aprilie 2014, ceea ce înseamnă că ambalatorul modifică data durabilităţii minimale şi astfel vorbim despre un produs nesigur", a declarat Mirona Daia, director supraveghere şi control ANPC.

 "În urma controlului de dimineaţă, colegii au retras definitiv de la comercializare 1800 de kg, iar la ambalator, pentru că nu s-au pus la dispoziţie acte de provenienţă, s-au pus sub sechestru 4300 kg. Vorbim de capete de salam", a mai declarat Mirona Daia.

 Alimentele ar fi trecut printr-un proces care le permitea extinderea datei de valabilitate, lucru care nu era menţionat însă pe etichete. Salamul provenea însă din loturi diferite la care nu se cunoştea cu certitudine data de valabilitate sugerată de producător străin.

Ambalatorul a trecut astfel pe etichetă data de valabilitate aprilie 2014, însă unele documente arătau că produsele puteau fi comercializate doar până la finalul lunii februarie.

La ora actuală, se află în vizorul autorităţilor trei ambalatori din Braşov, Timiş şi Sibiu, potrivit informaţiilor obţinute de gândul din partea ANPC. Aceştia ar fi distribuit produsele în principal în marile hipermarketuri din ţară. Reprezentanţii autorităţii dau însă asigurări că, în cazul în care o astfel de măsură va fi necesară, contralele ar putea fi extinse şi în magazinele mici. Până acum au fost date amenzi de 100.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel