ANPC controale pe Transfăgărășan - Bâlea Lac. Mâncare ținută în soare la 30 de grade. Jumătate de tonă de alimente, confiscată

ANPC a desfășurat controale de amploare pe parcursul acestei zile la Bâlea Lac și Transfăgărășan. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) supraveghează cu maximă atenție zonele de vacanță din România pentru a se asigura că operatorii economici respectă drepturile consumatorilor și că aceștia pot avea vacanța pe care și-o doresc oriunde, în țara noastră. Nu doar litoralul se află în vizorul comisarilor ANPC, ci și diverse zone de munte, cu mare aflux de turiști, se arată într-un comunicat de presă. 

Astfel, echipe mixte ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Brașov , Alba și Sibiu, au desfășurat, pe 13 iulie 2021, ample acțiuni de control în zona Transfăgărășan – Bâlea Lac.

Sancțiuni de zeci de mii de lei

Până în acest moment, comisarii ANPC au aplicat 9 amenzi contravenționale, în valoare de 49.000 lei și 2 avertismente, oprind definitiv de la comercializare și retrăgând din circuitul consumului uman peste jumătate de tonă de produse alimentare, în valoare de aproximativ 21.000 de lei, mai mulți operatori economici aflându-se, în continuare, în verificări.

Cele mai importante abateri constatate au fost:

- Comercializarea sau utilizarea ca materie primă a unor produse alimentare cu data durabilității minimale/data limită de consum depășite

- Utilizarea de aparate de măsură neverificate și neomologate

- Nerespectarea condițiilor de depozitare precizate de producător pe eticheta produselor alimentare (temperatură neconformă, depozitare direct pe paviment sau în locuri neautorizate)

- Expunerea la vânzare a produselor alimentare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, fapt care aduce produsele în cauză într-o stare total improprie consumului

- Expunerea la vânzare a produselor alimentare fără etichete sau cu etichete care nu prezentau elemente de identificare ale producătorului, importatorului sau termene de valabilitate

- Expunerea la vânzare a produselor alimentare cu informări deficitare față de consumator (absența sursei de proveniență a produsului, a denumirii, prețului acestuia etc.)

- Prepararea unor produse alimentare în condiții improprii

- Expunerea la vânzare a produselor alimentare din carne de vânat, fără documente de proveniență a acesteia

- Comercializarea a diverse băuturi neconforme (depozitate deficitar, fără elemente de identificare etc.)

- Condiții neconforme de primire turistică și servicii de cazare deficitare

- Campania de verificări începută în această zonă continuă și în zilele următoare.

ANPC, mesaj pentru cetățeni

ANPC îi asigură pe cetățeni că acțiunile de consiliere, supraveghere și control realizate de echipele de comisari, în teren, referitoare la produsele și serviciile turistice oferite publicului, în sezonul estival 2021, vor continua pentru a verifica dacă drepturile consumatorilor sunt respectate, conform legii.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy