ANI cere procurorilor cercetarea șefeI DGASPC Neamț

ANI - avere nejustificata
ANI - avere nejustificata

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ în vederea cercetării directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, Cristina Păvăluţă, pentru conflict de interese. 

Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director general al DGASPC Neamţ, Cristina Păvăluţă a încheiat un contract cu SC Olimpus Trade SRL, societate reprezentată de un administrator cu care se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă firmă, SC Parking SA. Contractul, în valoare de 98.788 lei, avea ca obiect confecţionarea şi instalarea de uşi din PVC. 

ANI susţine că, la data încheierii contractului, Cristina Păvăluţă şi administratorul SC Olimpus Trade SRL deţineau calităţi/funcţii în cadrul SC Parking SA, societate deţinută majoritar de către Consiliul Local Neamţ. Astfel, Cristina Păvăluţă a fost membru în Consiliul de Administraţie, în perioada 11 februarie 2013 - 11 mai 2017, iar administratorul SC Olimpus Trade SRL a fost director al SC Parking SA, în perioada 15 decembrie 2007 - 6 iulie 2016. 

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Cristina Păvăluţă a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art.301, alin.(1) din Codul penal, potrivit căruia: "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică". 

În noiembrie 2015, ANI a constatat şi existenţa stării de incompatibilitate în cazul Cristinei Păvăluţă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel