Anglia în alertă. Un portavion rusesc se îndreaptă spre Canalul Mânecii

Royal Navy se află în  stare de alertă roșie,  după ce a fost dezvăluit faptul că un portavion rusesc, însoțit de o flotă de nave de război,  va traversa Canalul Mânecii în drum spre Siria.

Decizia Rusiei de a se apropia de coastele Marii Britanii vine  pe fondul tensiunilor dintre  Occident și Rusia, după cum arată Kremlinul, dar și pentru o demonstrație de forță a capacității de luptă  a Rusiei.

Portavionul „Amiral Kuzneţov", însoțit de șapte nave de însoțire  au plecat din Marea Barents şi va ajunge în Marea Mediterană, trecând mai întâi prin Oceanul Atlantic. Cu o greutate de 43.000 de tone şi o lungime de 300 de metri, „Amiral Kuzneţov" are la bord zeci de elicoptere şi avioane de luptă, aceasta urmând să ancoreze în portul Tartus, viitoarea bază rusească din Siria pentru cel puțin o jumătate de an, cum precizează Daily Mail. Deplasarea portavionului vine în contextul în care miniştrii de Externe rus şi cel american încearcă să găsească o soluţie la criza din această ţară, în cadrul unei întâlniri în Elveţia.

Citește și: EXCLUSIV Ce ar face Rusia să ia înapoi Europa de Est?

În acest context, marina britanică a trimis mai multe nave în zona Canalului Mânecii, pentru a supraveghea zona.

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat în urmă cu câteva zile că lumea se află într-un  "punct periculos" din cauza creșterii tensiunilor dintre Rusia și SUA.

De asemenea, liderul rus, Vladimir Putin, și-a anulat  o vizită planificată  la Paris într-un moment în care   au apărut informații potrivit cărora  Kremlinul și-ar fi mutat rachete nucleare  în apropiere de granița cu Polonia. Totodată, au apărut informații potrivit cărora liderii de la Moscova au sugerat oficialităților aflate în străinătate să-și aducă familile în țară, acest fapt demonstrând că este un prim pas spre pregătirea unui război. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel