Angela Merkel asistă la parada militară de Ziua Franţei, de la Paris

Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa la Paris pentru a participa duminică la festivităţile prilejuite de ziua naţională a Franţei, relatează dpa. 

Ea va asista, alături de preşedintele Emmanuel Macron şi alţi şefi de stat şi de guvern, la tradiţionala paradă militară de Ziua Bastiliei de pe bulevardul Champs-Elysees. Ziua de 14 iulie marchează căderea Bastiliei în 1789, care este văzută drept începutul simbolic al Revoluţiei franceze. 

Tema festivităţilor din acest an este cooperarea europeană. Macron a invitat la parada de la Paris participanţi din cadrul Iniţiativei europene de intervenţie (IEI) - un proiect convenit anul trecut de Franţa, Germania şi opt alte state UE în scopul de a permite reacţii militare rapide în situaţii de criză. 

Premierul britanic Theresa May, prim-ministrul olandez Mark Rutte, premierul belgian Charles Michel, preşedintele Finlandei Sauli Niinisto, preşedintele Portugaliei Marcelo Rebelo de Sousa, preşedintele estonian Kersti Kaljulaid, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker sunt printre cei aşteptaţi să participe, deşi potrivit AFP Theresa May nu confirmase încă participarea. 

După parada militară va avea loc un dineu la care vor participa, alături de lideri, şi miniştrii apărării din Spania şi Danemarca, Margarita Robles şi Trine Bramsen. În jur de 500 de militari din brigada franco-germană urmează să ia parte la paradă, la fel ca şi un contingent spaniol care revine dintr-o misiune de instruire a UE din Mali. 

Angela Merkel este urmărită cu atenţie după ce a suferit trei episoade de tremurat în ultima lună, în timp ce se afla la evenimente publice. În timpul paradei militare din Franţa, oaspeţii asistă de obicei de pe o platformă la defilare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel