Angajări în Armată. Schimbări majore pentru femei

MApN anunță că va ajusta normele de recrutare şi baremele de selecţie în armată după ce ministerul a fost sancționat de CNCD pe motiv că discriminează femeile.

"Referitor la dosarul nr. 919/2/2015, având ca obiect anularea Hotărârii nr.365 din 22.01.2015 pronunțată de Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Secția presă a M.Ap.N. face următoarele precizări:

Încă din anul 2014, a fost declanşată o analiză internă, prin consultarea consilierului ministrului apărării naţionale pe probleme de gen şi a structurilor responsabile, pentru a stabili cele mai bune modalităţi de acces pe arme şi specialităţi, indiferent de gen, cu respectarea unor standarde unice riguroase, cu luarea în considerare a cerinţelor operative ale unităţilor de luptă din Armata României.

Ministerul Apărării Naţionale a luat act de Hotărârea nr.1090 din 01 aprilie 2016 pronunțată de Curtea de Apel București şi aşteaptă motivarea instanţei. În funcție şi de hotărârea definitivă a acesteia, M.Ap.N. va ajusta normele de recrutare şi baremele de selecţie în armată.

Eliminarea oricărei măsuri de nejustificată diferenţiere în funcţie de gen este un proces pe care Armata României e decisă să-l parcurgă.

Efectivul de personal feminin din M.Ap.N. este de 17 la sută, peste 5 la sută fiind personal militar.

Principalele arme și specialități cu o pondere mai mare de personal feminin sunt în domeniul medicinei militară, logisticii, comunicațiilor și informaticii, aviației, financiar-contabil, infanteriei, marinei și rachetelor și artileriei antiaeriane.

Referitor la participarea la misiuni în teatrele de operații și misiuni individuale în afara teritoriului național, în prezent aproximativ 40 de militari femei sunt în misiuni NATO, ONU și UE în Afganistan, Balcani, R.D. Congo, Coasta de Fildeș și Georgia", se arată într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel