Angajări Danemarca, Portugalia. Locuri de muncă pentru români, condiții

Muncă
Muncă

Un număr de 200 de locuri de muncă în Danemarca şi în Portugalia sunt puse la dispoziţia şomerilor prin intermediul reţelei EURES de către Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Gorj, este vorba de 100 locuri pentru Danemarca şi 100 de locuri pentru Portugalia, pentru muncă sezonieră, la cules de mazăre în campania 2019.

Pentru Danemarca, durata contractului este din iunie până în octombrie 2019, cu un program de lucru 30 - 40 ore, 6 zile pe săptămână, iar pentru Portugalia, martie - iunie 2019, cu un program de lucru 30 - 40 ore, 6 zile pe săptămână.

Cei care vor merge la muncă în Danemarca vor fi cazaţi în rulote în camping, unde sunt disponibile bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător pe zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului, iar pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile, iar taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100 - 120 euro, incluzând consumul/utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului, iar transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

În ceea ce priveşte plata muncii, în Danemarca va fi în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocaţie de concediu, iar impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze. În Portugalia, plata muncii va fi în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific, cu un salariu minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru de 700 euro brut. Dacă se va culege mai mult de 1.950 kilograme în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kilogram cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze.

Candidaţii la aceste locuri de muncă trebuie să aibă vârsta de minim 18 ani şi să poată susţine muncă fizică grea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel