Andronescu: Vom analiza dacă clasa zero rămâne la școală sau la grădiniță

andronescu
andronescu

După primul semestru, clasa zero va fi analizată "cu puncte tari şi puncte slabe", pentru a se decide dacă această clasă rămâne la şcoală sau revine la grădiniţă, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, sâmbătă, la Craiova la o întâlnire cu educatoarele din Dolj.

"Sunt şcoli care nu au avut spaţii adecvate şi care au sacrificat laboratoarele de fizică, de chimie sau de biologie, au sacrificat cancelaria, au sacrificat sala de sport, divizând-o în mai multe spaţii pentru clasa pregătitoare şi sunt şcoli unde clasa pregătitoare a fost organizată pe coridorul şcolilor. Deci pentru asemenea situaţii, noi va trebui să găsim soluţii. Sunt anormale aceste situaţii şi ar fi trebuit, în mod normal, înainte de a se lua decizia de a se transfera clasa pregătitoare la şcoala primară sau gimnazială sau şi gimnazială, ar fi trebuit să avem un studiu de impact care să prezinte foarte clar starea infrastructurii şi capacitatea infrastructurii de a asimila această clasă pregătitoare", a declarat Ecaterina Andronescu.

 Ministrul Educaţiei a precizat că are o listă cu toate problemele apărute la clasa pregătitoare pentru fiecare şcoală.

 Ecaterina Andronescu a spus că după primul semestru se va face o analiză pentru a se stabili dacă se menţine clasa pregătitoare la şcoală şi anul următor sau revine la grădiniţă.

 "Am luat decizia, ca după primul semestru, să facem o analiză, cu puncte tari şi puncte slabe. Evident că, de la doamnele educatoare semnalul este clar: clasa pregătitoare ar trebui să rămână în grădiniţă. Sunt foarte multe argumente în favoarea acestei opţiunii pe care doamnele educatoare au exprimat-o: faptul că într-o şcoală avem elevi de 18 ani şi copii de cinci ani şi jumătate, nu este cea mai fericită situaţie când ies în pauză şi unii şi alţii. De aceea, eu cred că această analiză ne va duce în situaţia să putem lua o decizie corectă, pentru că, după opinia mea, să greşeşti, poate fi acceptat, dar să perseverezi diabolic, nu cred că trebuie să facem lucrul acesta", a declarat Ecaterina Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel