Andrei Năstase, invalidat pentru primăria Chişinău. Justiţia a anulat votul

Andrei Năstase
Descriere foto: Andrei Năstase

Căştigătorul alegerilor pentru Primăria Chişinăului, Andrei Năstase, a fost invalidat în justiţie.

Astfel, într-o şedinţă care a început la ora 16.00 şi care s-a terminat la ora 22.00 scrutinul a fost invalidat, deşi Andrei Năstase a câştigat scrutinul cu 52%.

Alegerile locale de duminică pentru funcția de primar general de Chișinău nu au fost declarate valide de instanța de judecată. Astfel, mandatul lui Andrei Năstase este anulat. Acesta anunţă că va contesta decizia instanţei, conform Realitatea Tv.

Decizia a fost pronunțată marţi seara și este cu drept de atac.

"Cunoaștem cu cine avem de a face, cu o mafie pentru care nu contează votul cetățenilor. Eram pregătiți pentru orice. Nimic nu recomanda o asemenea hotărâre. Eu mi-am dorit participarea presei la ședință. Asta s-a vrut. S-a tărăgănat până în noapte. Eu fac un îndemn către toți - să nu facem absolut nimic în această seară", a declarat primarul ales Andrei Năstase pentru agora.md.

Turul doi al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general al Chişinăului a avut loc la 3 iunie, proeuropeanul Andrei Năstase obţinând 52,57% din sufragii, devansându-l astfel pe reprezentantul socialist Ion Ceban, care a primit 47,43% din voturi.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27