"And Then We Danced", regia Levan Akin, deschide Bucharest International Dance Film Festival #5

Pelicula "And Then We Danced", producţie Suedia-Georgia-Franţa, în regia lui Levan Akin, deschide miercuri, la Cinema Elvire Popesco, cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival, informează organizatorii într-un comunicat transmis Agerpres.

"And Then We Danced", film care reprezintă propunerea Suediei la Premiile Oscar, prezintă un portret al unei societăţi conservatoare care-şi îndepărtează sau ignoră cetăţenii care nu urmează "tradiţia", potrivit prezentării peliculei.

Filmul va rula în prezenţa protagonistului Levan Gelbakhiani şi a producătoarei Ketie Danelia.

Bucharest International Dance Film Festival se va desfăşura de miercuri până duminică, la Institutul Francez - Cinema Elvira Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului, Fabrica Gastropub, LINOTIP - Centru Independent Coregrafic, Apollo 111 şi Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Timp de cinci zile, în cele şase spaţii din Capitală vor avea loc proiecţii speciale, cine(dans)concert cu filme de arhivă, competiţii de scurtmetraje şi masterclass-uri cu invitaţi de renume. 

Tema celei de-a cincea ediţii a BIDFF - The Network/ Reţeaua - arată o maturizare a festivalului şi marchează începutul unei noi faze de dezvoltare, atât prin integrarea în programarea oficială a filmelor din mai multe genuri, pentru diverse categorii de public, realizate de regizori de film, coregrafi, artişti vizuali, animatori şi muzicieni, cât şi prin iniţierea unui laborator de dezvoltare de proiecte cinematografice care se află în prima fază de creaţie, se arată în comunicat.

Pe lângă cele 43 de scurtmetraje, din 18 ţări de pe întreg mapamondul, care au intrat în cele trei competiţii - internaţională, naţională şi cea dedicată musicalurilor - mai pot fi urmărite în cadrul festivalului o serie de evenimente unice în peisajul cinematografic românesc, respectiv "Midnight Specials" - o radiografie a filmului de dans, prezentată prin 16 producţii de arhivă realizate între 1927 şi 1972, într-un cine(dans)concert acompaniat de trupa Karpov not Kasparov, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti; "Love in the Age of the Virtual" - 12 scurtmetraje de dans selectate de adolescenţi pentru cei ce vor să descopere ce mai înseamnă iubirea în epoca virtuală, când totul se transformă în numere şi biţi; "Corporealities" - cinci filme cu cinci tipuri de limbaj fizic ce acoperă o plajă de emoţii şi situaţii care se întinde de la experienţa amară a singurătăţii la hiperactivitatea din jungla modernă a finanţelor, de la relaţiile de familie şi între generaţii la comunităţile post-internet.

Cele mai bune filme din cadrul Festivalului de Film de Dans FIVER rulează pe 7 septembrie, de la ora 16,00, la LINOTIP - Centru independent coregrafic. Curatoriată de Samuel Retortillo, directorul FIVER, selecţia este o prezentare a operelor cinematografice în care mişcarea este piatra de temelie a operelor dramaturgice. 

Pe parcursul festivalului vor avea loc şi trei masterclass-uri, deschise publicului, în cadrul E X P A N D - laboratorul de dezvoltare de proiecte cinematografice, susţinute de Andy Wood , unul dintre cei mai renumiţi creatori de film de dans, Claudia Kappenberg, artistă activă în spectacole şi media, şi Peter Schneider, producător de teatru şi film american, primul preşedinte al Studiourilor Walt Disney (1985 - 1999).

Festivalul se încheie cu proiecţia filmului documentar "Maguy Marin: L'urgence d'Agir" în regia lui David Mambouch care prezintă viaţa lui Maguy Marin - unul dintre cei mai importanţi coregrafi de pe scena mondială.

BIDFF este un proiect cultural organizat de Asociaţia Tangaj Dance şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei, Conceptual Lab, ADFR - Asociaţia pentru Dezvoltarea Filmului Românesc, Ambasada Suediei la Bucureşti, Institutul Balassi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel