Anchetă UEFA după acuzațiile de rasism la meciul România - Suedia

România a fost învinsă de Suedia cu 2-0 în penultimul mei al Grupei F din prelimnariile EURO 2020, iar meciul a fost la un pas de a fi întrerupt după ce un jucător a acuzat scandări rasiste la adresa sa, lucru ce va fi investigat de UEFA.

UEFA a început o investigație după ce atacantul Alexander Isak a susținut în timpul meciul că a auzit scandări rasiste la adresa lui.

Mai mult, UEFA va ancheta și bannerele și scandările fanilor. În plus, suporterii au folosit materiale pirotehnice și au aruncat obiecte în teren, printre care mingi de golf , încălcând regulamentul.

Discuțiile vor avea loc pe 12 Decembrie, la sediul UEFA, atunci cand Corpul de Control, Etică și Disciplină UEFA va decide ce sancțiune va primi România. E de așteptat ca naționala noasytră să joace următorul meci cu porțile închise. Prima partidă pe care „tricolorii" ar putea s-o joace pe Arena Națională ar fi finala barajului pentru EURO, dacă naționala noastră câștigă semifinala.

Suedezul Alexander Isak a intrat în min. 78 și spectatorii români l-au fluierat până la sfîrșitul meciului, iar el a acuzat scandări rasiste și a anunțat arbitrul meciului.

Răzvan Burleanu a comentat și el incidentele de la partida România - Suedia:

"Nici eu, nici colegii mei nu au auzit scandări rasiste. Analizăm înregistrările video şi audio pentru a depista ce s-a întâmplat. Dacă lucrurile au stat aşa, eu, în numele FRF, îmi cer scuze faţă de jucător, faţă de delegaţia Suediei. Noi românii avem problemele noastre, dar nu suntem rasişti. Dacă s-a întâmplat, este un incident izolat şi, împreună cu autorităţile statului vom încerca să identificăm persoana sau persoanele respective şi să ne asigurăm că la meciurile viitoare nu se vor mai regăsi pe stadioanele din România", a susținut preşedintele FRF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel