Analiza lui Tomac: UE ar putea boicota Olimpiada de la Soci, dacă...

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, susține, în interviul acordat pentru România Liberă, că "Bruxelles-ul a înţeles foarte bine că ameninţările Moscovei" privind oprirea livrării de gaze către Republica Moldova "îi sunt adresate direct", iar în cazul în care acestea ar fi puse în practică, statele Uniunii Europene vor boicota Olimpiada de iarnă de la Soci.   

Recunoscând că este îngrijorat de presiunile pe care Rusia le face asupra Republicii Moldova, deputatul Eugen Tomac lansează ipoteza potrivit căreia UE va răspunde “foarte dur” dacă Moscova ar închide conducta de gaz la iarnă pentru moldoveni.

Deși Rusia susține că este dispusă să meargă până foarte departe pentru a menţine Moldova în zona sa de influenţă, Eugen Tomac afirmă că se bucură că "Bruxelles-ul a înţeles foarte bine că ameninţările Moscovei îi sunt adresate direct" şi speră "ca la Summit-ul de la Vilnius, Republica Moldova să parafeze cele două acorduri".

Întrebat ce va face Chişinăul dacă într-adevăr rămâne fără gazul rusesc, liderul PMP a răspuns:  „Sper totuşi că Rusia nu va merge atât de departe", oferind, totodată, și o explicație.

"În cazul în care Rusia va şantaja în continuare Republica Moldova, eu sunt convins că Uniunea Europeană va răspunde foarte dur şi nu cred că Moscova are nevoie de un boicot din partea UE. Să nu uităm că în februarie Rusia găzduieşte Jocurile Olimpice de iarnă. Ce-ar fi dacă statele europene ar spune că nu mai participă la această Olimpiadă?”, a precizat Tomac.

La întrebarea dacă atunci cănd se referă la Olimpiada de la Soci emite o ipoteză sau are şi informaţii că UE ar putea lua în discuţie boicotarea acestui eveniment, Eugen Tomac a precizat că "e doar o analiză".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel