Ana Maria Pătru, invitată la audieri în Comisia SRI

Comisia parlamentară de control al activităţii SRI a decis să o invite la audieri pe fosta preşedintă a Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru.

"La ora 14,30, săptămâna viitoare, marţi, am invitat la audieri pe doamna Ana Maria Pătru, fostul preşedinte al AEP, pornind de la afirmaţiile pe care domnia sa le-a făcut în scrisoarea pe care a adresat-o comisiei speciale de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009, dar şi de la afirmaţii pe care le-a făcut în interviurile acordate televiziunilor centrale, precum şi de la precizarea pe care i-a făcut-o domnului Mihai Fifor, preşedintele comisiei de anchetă, anume că nu se va prezenta la acea comisie, dar că este dispusă să vină şi să dea anumite declaraţii în faţa comisiei de control parlamentar al SRI", a declarat preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu. 

El a precizat că tot marţea viitoare va fi chemat la audieri un fost ofiţer din SRI în legătură cu cazul Andreea Cosma, care e pe rolul comisiei. 

Ana Maria Pătru, fost vicepreşedinte al AEP, a declinat prezenţa la comisia de anchetă şi a transmis o scrisoare în care precizează că AEP nu a jucat un rol în determinarea câştigătorului alegerilor prezidenţiale din 2009. Ea a menţionat că este suspect faptul că SIVECO, firma controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi transmitere a datelor către AEP. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel