EXCLUSIV  An școlar 2020-2021. SOLUȚIA lui Zegrean pentru redeschiderea școlilor în toamnă

Cu privire la începerea noului an școlar din toamnă, deocamdată, există mai multe întrebări decât răspunsuri.

Pe data de 7 septembrie, Direcțiile de Sănătate Publică ar urma să anunțe datele epidemiologice în funcție de care școlile se înscriu în unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu. Scenariul verde presupune că toți copiii vor merge la școală. Cel galben presupune educație mixtă, față în față și online, în timp ce, cu un scenariu roșu, cursurile s-ar ține doar în mediul virtual.  

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR, într-o declarație pentru DCNews, a spus care ar fi soluția, în opinia sa, cu privire la noul an școlar. 

„Soluția este să împartă clasele în mai puțini copii. Dacă, de exemplu, sunt 30 de elevi într-o clasă, să se facă trei clase a câte zece copii. Să se angajeze dascăli care să-i învețe. Pot veni și în schimburi la școală. Ei spun că nu au profesori, însă e plină țară de oameni care au terminat facultăți, au fost profesori și acum nu au de lucru. Sunt mulți profesori pensionari care s-ar întoarce să predea. Deci, profesori sunt. Trebuie doar niște bani investiți, iar copiii să se ducă la școală în grupuri mai mici”, a precizat Augustin Zegrean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel