Ingrediente
Foi de plăcintă
Jumătate de dovleac
Unt topit - 1 lingură
Unt - 1 lingură
Zahar - 1 lingura
Scorțișoară - 1 linguriță
Nuci - 100 de grame
Citeşte şi Poale-n brâu cu dovleac, cea mai bună reţetă. Doar bunica le făcea aşa
Mod de preparare
Pasul 1. Se dă dovleacul prin răzătoare.
Pasul 2. Într-o tigaie la foc mediu, adăugați untul netopit, dovleacul, zahărul, scorțișoara şi nucile.
Pasul 3. Pe o suprafață netedă punem o foaie de plăcinte, tapetăm cu untul topit și lipim deasupra o altă foaie. Repetăm acest pas până când sunt lipite minimum 5 foi de plăcintă. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât strudelul tău va fi mai crocant.
Pasul 4. Umpleți cu compoziţie și pliați marginile și capetele pentru a forma un pachet.
Unge din nou cu unt şi bagă tava la cuptor, la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.