EXCLUSIV  Amenzi-record. Pieleanu, reacție explozivă

Subiectul amenzilor rutiere care pot ajunge și la 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, pentru geamuri fumurii sau aruncarea gumei de mestecat pe geam a stârnit reacții pro și contra.

DC News a contactat mai multe personalități, printre care profesorul Marius Pieleanu, pentru a comenta acest subiect.

Sociologul ne-a spus: "Sunt complet pe din afară. Acest lucru denotă încă o dată ruptura semnificativă și, din păcate, iremediabilă, între instituții și societate, între ceea ce vrea populația cu adevărat și ceea ce oferă instituțiile de resort, ca parte a unui contract social, în situația noastră, Poliția. În mod evident, atunci când nu ai soluții, înăsprești pedepsele. Este ultima dintre măsurile care, de regulă, se iau atunci când vorbim despre incompetență.

În mod normal, actul de prevenire este cel mai important. Poliția ar trebui să găsească resurse financiare pentru a dezvolta programe educative în care elementul de prevenire să fie cel mai important. Nu există succes, pe termen mediu și lung, doar prin înăsprirea pedepselor".

"În plus, este o disproporție între veniturile oamenilor, ca medie, și amenzile despre care vorbiți, de 850 de euro. Este impardonabil. Vorbim despre un exemplu al eșecului de înțelegere și un exemplu a rupturii între instituțiile statului, care ar trebui să guverneze această țară, și societate privind nevoile sale", a mai spus Marius Pieleanu în exclusivitate pentru DC News.

VEZI ȘI: Amenzi rutiere. Bolcaș: Oamenii aceștia și-au pierdut total simțul măsurii

Mărire amenzi. Anton Hadăr: Riscăm! Chiar dacă unii șoferi ar merita

Mărire amenzi. Bulai, semnal de alarmă: "O golănie!"

Amenzi. Badea și Vâlcu, împotriva lui Chirieac după episodul "mă fac #rezist"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel