EXCLUSIV  Amenzi. Badea și Vâlcu, împotriva lui Chirieac după episodul "mă fac #rezist"

Mircea Badea a reacționat după ce Bogdan Chirieac s-a declarat stupefiat de prevederile legislative care dau posibilitatea poliției de a aplica amenzi chiar și de 850 de euro pentru contravenții precum plimbarea cățelului pe locul din dreapta față, pentru geamuri fumurii sau aruncarea gumei de mestecat pe geam.

"Bogdan Chirieac s-a enervat și a spus: 'ies în stradă la protestele #rezist'. Au!!! Cum? Cum? Vă dați seama că am fost șocat și încă sunt. (...) Bogdan Chirieac spune că aceste prevederi legislative sunt o aberație. Eu consider că este foarte bine. 850 de euro amendă este mică. Aș vrea 3.000 de euro amendă. Vă spun de ce", a zis Mircea Badea care a făcut referire la un sondaj Avangarde.

Cifrele demonstrau faptul că mulți românii, decât să fie eliberați deținuții din cauza condițiilor improprii din închisori, preferă ca țara noastră să plătească amenzi uriașe la CEDO și astfel să pierdem banii care erau destinați pentru construirea de școli, spitale, drumuri.

Sondajul Avangarde arăta așa: Din punctul dumneavoastră de vedere care din următoarele două decizii privind deținuții din penitenciare vi se pare cea mai potrivită?

- Să fie eliberați o parte din deținuți pentru a evita plata unor amenzi de la CEDO, iar acei bani să îi alocăm pentru străzi, drumuri și spitale - 36%

- Să nu fie eliberați deloc deținuții, chiar dacă asta înseamnă că vom lua o parte din banii de școli, drumuri și spitale pentru a plăti amenzile CEDO referitoare la condițiile improprii din închisori - 58%

- Nu pot aprecia - 5%

- Nu răspund - 1%.

"Deci, 58% dintre români vor să plătim amenzi la CEDO decât să fie eliberați deținuții care, la un moment dat, tot vor ieși din închisoare. (...) Dar nu vor amenzi rutiere. (...) Nu împărtășesc această indignare a domnului Chirieac. Mie mi se par mici amenzile. Le-aș da mai mari. Unii vor spune că sunt scelerat. Așa, și? Ai greșit, ai plătit. Dacă zici că milițianul nu a avut dreptate, mergi și spune-i onoratei instanțe. Deocamdată, pune banul jos, apoi du-te și dă în judecată poliția. După un an, ne povestești ce s-a întâmplat. Poate e ca tine, poate nu, asta e", a zis Mircea Badea.

Amenzi mici, tragedii mari

În plus, jurnalistul Val Vâlcu a spus: "nu îl putem opri pe Bogdan Chirieac să meargă la protestul #rezist, dar nu are dreptate" vizavi de acest subiect.

Dacă amenzile sunt mici, tragediile sunt mari pe șosele. Dacă amenzile sunt suportabile, ele vor fi considerate un fel de taxă de drum, le incluzi în cheltuielile de sfidare, este de părere Val Vâlcu.

Ordonanța 14/2017 a mărit cuantumul amenzilor pentru mai multe abateri de la regimul rutier

Ordonanța 14/2017, semnată de premierul Mihai Tudose, a mărit cuantumul amenzilor pentru mai multe abateri de la regimul rutier. Aceste noi prevederi dublate de mărirea salariului brut minim pe economie, care este baza de calcul pentru amenzi, ar duce cuantumul contravențiilor la sume de neimaginat pentru România.

Bogdan Chirieac este de părere că premierul ar trebui să acționeze rapid pentru stoparea unei astfel de situații.

"E o aberație. Să ne înțelegem. Cu o chestie de genul acesta, PSD se duce în sondaje sub PNL. Eu cred că cineva tocmai l-a făcut în foi de viță pe Liviu Dragnea. Este de noaptea minții. Cum să dai în România amenzi de circulație de 850 de euro, adică 38 de milioane de lei? Păi, stați puțin, dăm jos Parlamentul. Deci, în momentul ăsta, mă duc și eu în stradă. Dacă haștag Rezist spune ceva, de aici mergem în Piața Victoriei. Asta este bătaie de joc. Poate sunt oameni care nu au bani, domle'. Cum să îți dea poliția o amendă de 850 de euro? Este o măsură legislativă care arată dispreț față de poporul ăsta", a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Mărirea salariului minim la 1900 de lei va face ca un punct de amendă să fie de 190 de lei. Cea mai mică sancțiune din România este de două puncte ceea ce înseamnă 380 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel