Amenzi de sute de milioane de euro pentru 'cartelul electrocasnicelor'

Șase producători de electrocasnice din Franța au primit amenzi de aproape 200 de milioane de euro.

Autoritatea de Concurenţă din Franţa a amendat şase producători de electrocasnice cu suma totală de 189 de milioane de euro considerându-se că au format un cartel în perioada 2006-2009 şi au decis să majoreze preţurile la maşini de spălat, frigidere şi aragaze, transmite Reuters. Este cea mai mare amendă din acest an, a anunţat Autoritatea de Concurenţă din Franţa.

Producătorii de electrocasnice vizați de Autoritatea de Concurenţă sunt Whirlpool, Electrolux, BSH (subsidiară a Bosch), Indesit, Candy Hoover şi Eberhardt Freres. Deoarece aceste companii reprezintă 70% din piaţa franceză a electrocasnicelor, cartelul a avut un impact major asupra preţurilor plătite de retaileri şi consumatori, a explicat şeful Autorităţii de Concurenţă, Isabelle de Silva.

56 de milioane euro, cea mai mare amendă

Companiile nu vor contesta amenzile şi unele chiar şi-au cerut iertare autorităţilor de reglementare pentru comportamentul lor, a adăugat de Silva. Cei şase producători de electrocasnice s-au înţeles asupra preţurilor pentru retaileri la reuniunile lor oficiale şi în restaurantele celebre din Paris, cum ar fi La Duree şi Corona Imperial.

Cea mai mare amendă, de 56 de milioane de euro, o va plăti compania americană Whirlpool, în timp ce Indesit, care ulterior a fost achiziţionată de Whirlpool, va plăti o amendă separată de 46 milioane de euro. Electrolux a fost amendată cu 48 milioane de euro, Candy Hoover cu 15 milioane de euro şi Eberhardt Freres cu un milion de euro. Amenda pentru BSH a fost redusă la 23 milioane de euro pentru că a sprijinit investigaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel