EXCLUSIV  Amenajarea locuinţei, detaliul ESENŢIAL. Ciocodeică: Altfel, riscăm!-VIDEO

Arhitectul Bogdan Ciocodeică, invitatul lui Liviu Harbuz la emisiunea "Jungla urbană" de la DC News, a vorbit despre detaliul estenţial de care trebui să ţină cont cei care îşi amenajează locuinţa. 

Arhitectul Bogdan Ciocodeică, specializat în arhitectura de interior a vorbit despre modul în care a reuşit să facă o carieră în acest domeniu şi a dat un sfat esenţial celor care îşi amenajează locuinţa. "Mă consider mai degrabă un produs autofabricat  în contextul în care ca şi formaţie sunt arhitect. Nu am făcut arhitectură de interior.  Designul de interior este o facultate total separată de arhitectură. Ceea ce fac astăzi este rezultatul gândirii dobândite  în timpul facultăţii şi a experienţei acumulate", a precizat Bogdan Ciocodeică.

[citeste si]

Detaliul esenţial în alegerea mobilierului

 "Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine". Este o vorbă despre care suntem cu toţii de acord că este adevărat, dar pe care puţini dintre noi o respectă. La fel se întâmplă şi în amenajarea locuinţei. Alegerea mobilierului după preţul cel mai scăzut este un obicei păgubos care ne va costa în viitor. La fel şi alegerea mobilei care este "la modă" în momentul respectiv. Iată care sunt recomandările lui Bogdan Ciocodeică: 

"Când încep un nou proiect, totul pleacă de la chimia şi legătura care se stabileşte între mine şi beneficiar. E o combinaţie: e foarte important să îl asculţi pe om şi să vezi ce are nevoie. Şi în general dacă reuşeşti să-i câştigi încrederea el va merge pe mâna ta. Poţi şti tu ce are el mai bine nevoie, dar e nevoie de comunicare. Orice proiect e o comunicare continuă. La final, un proiect ajunge să evolueze atât de mult încât nu mai seamănă cu punctul din care am plecat.

Încurajez oamenii să cumpere lucruri de calitate.  Cum ar fi acel mobilier  lăsat moştenire copiilor  care e în stare impecabilă şi astăzi. Cumva aceasta este direcţia în care sfătuiesc întotdeauna beneficiarii mei să meargă. Altfel riscăm să ne supunem unor trenduri care trec foarte rapid şi intrăm pe filmul acesta de „fast architecture” şi nu este sustenabil", consideră arhitectul Bogdan Ciocodeică.

DECLARAŢIA LUI BOGDAN CIOCODEICĂ AICI:

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel