Ambasadorul Suediei, convocat în Ungaria. Orban, scandal diplomatic

Viktor Orban
Viktor Orban

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto l-a convocat joi pe ambasadorul Suediei la Budapesta în legătură cu recentele afirmaţii critice ale unor miniştri suedezi la adresa Budapestei, relatează MTI şi Reuters.

Ministrul de externe suedez Margot Wallstrom a declarat miercuri că premierul ungar Viktor Orban şi ministrul de interne italian Matteo Salvini încearcă să formeze o alianţă împotriva "democraţilor şi a stângii" în Europa.

La rândul său, ministrul migraţiei din Suedia, Helene Fritzon, a criticat politica Ungariei privind migraţia şi a sugerat că Budapesta ar trebui să-şi asume un rol în politica UE în materie de migraţie, menţionând că Suedia a găzduit cu entuziasm refugiaţi ungari în 1956.

"Guvernul suedez pro-migraţie a lansat un nou atac asupra Ungariei ", a declarat Szijjarto pentru MTI, insistând că Orban şi Salvini "luptă împotriva imigraţiei ilegale" şi că cei doi lideri "reprezintă voinţa poporului european".

Szijjarto a criticat declaraţiile ministrului Fritzon care "a pus semnul egalităţii între refugiaţii ungari din 1956 şi migranţii ilegali". El a insistat că refugiaţii ungari "au respectat legile naţionale şi internaţionale austriece şi au sperat să găsească în Austria o ţară care să-i găzduiască". În schimb, migranţii ilegali "trec printr-o serie de ţări sigure, încalcă legi şi pun în pericol securitatea noastră", a argumentat ministrul de externe ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel