Ambasadorul Suediei, convocat în Ungaria. Orban, scandal diplomatic

Darius Muresan / 30 aug 2018 / 15:54 Salveaza PDF Comentarii
Viktor Orban
Descriere foto: Viktor Orban

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto l-a convocat joi pe ambasadorul Suediei la Budapesta în legătură cu recentele afirmaţii critice ale unor miniştri suedezi la adresa Budapestei, relatează MTI şi Reuters.

Ministrul de externe suedez Margot Wallstrom a declarat miercuri că premierul ungar Viktor Orban şi ministrul de interne italian Matteo Salvini încearcă să formeze o alianţă împotriva "democraţilor şi a stângii" în Europa.

La rândul său, ministrul migraţiei din Suedia, Helene Fritzon, a criticat politica Ungariei privind migraţia şi a sugerat că Budapesta ar trebui să-şi asume un rol în politica UE în materie de migraţie, menţionând că Suedia a găzduit cu entuziasm refugiaţi ungari în 1956.

"Guvernul suedez pro-migraţie a lansat un nou atac asupra Ungariei ", a declarat Szijjarto pentru MTI, insistând că Orban şi Salvini "luptă împotriva imigraţiei ilegale" şi că cei doi lideri "reprezintă voinţa poporului european".

Szijjarto a criticat declaraţiile ministrului Fritzon care "a pus semnul egalităţii între refugiaţii ungari din 1956 şi migranţii ilegali". El a insistat că refugiaţii ungari "au respectat legile naţionale şi internaţionale austriece şi au sperat să găsească în Austria o ţară care să-i găzduiască". În schimb, migranţii ilegali "trec printr-o serie de ţări sigure, încalcă legi şi pun în pericol securitatea noastră", a argumentat ministrul de externe ungar.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25