Ambasadorul Olandei, precizare după discuția cu Toader

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Olandei în România, a avut joi o întrevedere cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul căreia şi-a exprimat îngrijorările cu privire la modificarea Codurilor penale prin ordonanţe de urgenţă.

„Această întâlnire face parte dintr-un dialog obişnuit pe care l-am avut cu Ministerul Justiţiei. După cum ştiţi, sunt multe discuţii despre una sau mai multe ordonanţe de urgenţă. Aş putea spune că am avut cu ministrul o întâlnire foarte bună legată de aceste ordonanţe şi i-am împărtăşit îngrijorările pe care le avem. Îngrijorările sunt legate de o ordonanţă, care ar putea trece, poate astăzi sau poate mâine, care modifică Codul penal. Sper că îngrijorările noastre vor fi înţelese”, a spus ambasadoarea, după întâlnirea cu Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei a transmis recent către CSM un proiect de act normativ pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal şi a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dar şi un proiect de modificare şi completare a Legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi a altor acte normative. Una dintre prevederi stipulează că hotărârea de condamnare nu se poate întemeia în măsură determinantă pe declaraţiile investigatorului, ale colaboratorilor ori ale martorilor protejaţi. O altă modificare adusă Codului de procedură penală se referă la comunicarea publică şi furnizarea de informaţii în cursul urmăririi penale şi a judecării cauzei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel