Ambasada SUA, reacție la postarea lui Dodon pe Facebook

Bogdan Cotigă / 07 aug 2018 / 20:27 Salveaza PDF Comentarii
Igor Dodon
Descriere foto: Igor Dodon

O postare a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a determinat Ambasada SUA din Republica Moldova să publice un comunicat în care face precizări cu privire la principalele subiecte discutate în cadrul acestei întâlniri.

În text nu se vorbeşte nimic despre terenul fostului stadion Republican, pe care Dodon nu doreşte să fie construită o nouă clădire pentru misiunea diplomatică a SUA în Republica Moldova şi nici despre o eventuală vizită a lui Igor Dodon în SUA. 'Ambasadorul Pettit a avut o întrevedere astăzi cu preşedintele Igor Dodon pentru a discuta o serie de subiecte bilaterale. Ambasadorul şi-a exprimat dorinţa de a vedea o relaţie puternică continuă între ţările noastre, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare, şi a subliniat, de asemenea, că este foarte important ca viitoarele alegeri să fie paşnice, transparente şi în conformitate cu normele democratice', menţionează comunicatul ambasadei.

Îngrijorare referitoare la alegerile din Chișinău

În acelaşi timp, potrivit textului, ambasadorul american 'şi-a reiterat îngrijorarea cu privire la recenta anulare a rezultatelor alegerilor municipale, precum şi cu privire la legislaţia defectuoasă, inclusiv cea a amnistierii capitalului, şi riscurile ca această lege să stimuleze spălarea banilor şi să deterioreze climatul de afaceri din Republica Moldova'.

Preşedintele Igor Dodon Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că i-a transmis ambasadorului SUA, James D. Pettit că este dispus pentru o 'aprofundare a dialogului în interesul cetăţenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat'. Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26