Ambasada Rusiei la Berlin acuză că rușii sunt agresați fizic și verbal în Germania: "Sute de plângeri"

Germania
Germania

Ambasada Rusiei la Berlin a anunţat sâmbătă că a primit sute de plângeri în ultimele trei zile de la ruşi din Germania care au susţinut că au primit mesaje de ameninţare, transmite dpa.

Maşini cu plăcuţe de înmatriculare ruseşti au fost avariate, iar elevi de şcoală ruşi s-au plâns că au fost insultaţi, au fost victimele unor discursuri ale urii, au fost intimidaţi şi bruscaţi fizic.

"Considerăm inacceptabile toate manifestările de discriminare şi de încălcare a drepturilor cetăţenilor noştri şi a populaţiei rusofone din Germania", a transmis ambasada rusă.

Agenţia rusă de presă Interfax a relatat că ambasadorul Serghei Neceaev a trimis un memorandum la Ministerul Afacerilor Externe din Germania în care a criticat discriminarea îndreptată împotriva ruşilor din Germania. Neceaev a cerut "un semnal clar din partea guvernului german... pentru a pune capăt acestei discriminări". 

Rezerviștii germani bat la porțile armatei pentru a-și oferi serviciile

 Forțele armate germane afirmă că „un număr tot mai mare de rezerviști” se prezintă pentru a-și oferi sprijinul în urma invaziei Rusiei în Ucraina., scrie CNN.

„În urma începerii războiului de agresiune împotriva Ucrainei, un număr tot mai mare de rezerviști contactează diferite departamente ale Bundeswehr (Forțele Armate germane - n.r.) pentru a-și oferi sprijinul”, se arată vineri pe site-ul Bundeswehr.

De asemenea, Bundeswehr a precizat că pe site-ul său au fost create canale de comunicare pentru solicitări de informații.

Potrivit site-ului Bundeswehr, Germania a introdus în 1956 obliogația ca bărbații cu vârsta de peste 18 ani să își servească țara, în armată, timp de un an, deși puteau cere o scutire din cauza unor obligații morale.

Germania a renunțat însă la serviciul militar obligatoriu în 2011, acesta fiind un moment marcant pentru istoria țării de după cel de-al Doilea Război Mondial. Din 2011, forțele armate ale Germaniei se bazează pe voluntari pentru a-și completa rândurile.

În cazul unei urgențe de apărare națională, are loc o reactivare automată a înrolării.

Cu toate acestea, invazia Rusiei în Ucraina a reaprins o dezbatere în Germania în ceea ce privește situația tinerilor și a tinerelor care ar trebui să fie obligați să lupte pentru țara lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel