Ambasadă Israel. Trump face un COMPROMIS

Donald Trump
Donald Trump

 Preşedintele american Donald Trump se va exprima luni printr-un mesaj video în timpul ceremoniei de inaugurare a ambasadei SUA la Ierusalim, a declarat vineri un înalt responsabil american citat de AFP. 

"Din câte ştiu, preşedintele se va adresa invitaţilor prin video", a menţionat pentru presă responsabilul citat, fără a preciza dacă va fi un mesaj preînregistrat sau va fi transmis în direct. 

Iniţial, Trump îşi exprimase dorinţa de a asista la ceremonia de inaugurare, dar în cele din urmă el va fi reprezentat de secretarul de stat adjunct John Sullivan, care va fi însoţit de fiica lui Trump, Ivanka, şi de soţul acesteia, Jared Kushner, care este consilier al Casei Albe. 

800 de persoane la ceremonie 

Responsabilul citat a mai spus că la ceremonie vor lua parte circa 800 de persoane, între care o importantă delegaţie din Congresul american, şi a subliniat că va fi o ceremonie "bilaterală" americano-israeliană, minimalizând informaţiile în sensul că numeroşi diplomaţi din alte ţări care nu recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului vor boicota inaugurarea. 

El a dat totodată asigurări că decizia Washingtonului de mutare a ambasadei s-a bazat pe "interesele SUA" şi nu a fost luată în perspectiva unor contraservicii din partea Israelului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel