Amazon vrea să dea 9 mld. dolari pe MGM Studios, producătorul „James Bond” și „Ben-Hur”

Amazon
Amazon

Amazon se află în discuții cu MGM Studios privind achiziția pentru 9 miliarde dolari.

Conform BBC, Metro-Goldwyn-Mayer este unul dintre cele mai faimoase studiouri de la Hollywood, cu o istorie de aproape un secol, iar majoritatea cineaștilor cunosc logoul cu Leo Leul. Dacă achiziția ar avea loc, serviciul de streaming Amazon Prime ar avea acces la un catalog uriaș de titluri celebre. Zvonurile au apărut la doar câteva ore după ce AT&T s-a înțeles Discovery pentru a crea un nou gigant de streaming prin combinarea cu WarnerMedia.

MGM Holdings, compania mamă a MGM Studios, ar fi analizat oferta de la finalul anului trecut. Achiziția ar însemna enorm pentru Amazon când vine vorba de serviciul Prime, disponibil și în România. Catalogul de filme și seriale al MGM este unul extensiv, pornind din Epoca de Aur hollywoodiană până în zilele noastre. Pe listă se află cele mai mari filme din istorie cum ar fi „Ben-Hur” și „Vrăjitorul din Oz”. În prezent, vorbim despre franciza „James Bond” și „Povestea slujitoarei”.

AT&T și Discovery, înțelegere monumentală

Înțelegerea dintre cele două companii garantează apariția unui nou serviciu de streaming pe o piață foarte aglomerată. „Este o luptă a serviciilor de streaming, iar AT&T face o nouă mutare ofensivă pentru a deține și mai mult conținut în lupta cu Netflix, Disney și Amazon”, a transmis analistul Dan Ives. „Achiziția Time Warner și bijuteria HBO a fost primul pas cu Discovery – o dublă dovadă a acestei inițiative de streaming”.

Contopirea rezultă într-o nouă companie, separată de AT&T, ce va valora în jur de 150 miliarde dolari, inclusiv datoriile. În prezent, valoarea Discovery, inclusiv datoriile, se ridică la 30 miliarde dolari. Înțelegerea din prezent ar urma să combine Warner Bros. Entertainment, marea forță a cinematografiei, și emisiunile semnătură ale Discovery din domeniile casă și grădină, gătit, natură și știință. HBO și HBO Max, canale deținute de WarnerMedia, au în total în jur de 64 milioane abonați la nivel mondial, în timp ce Netflix are 208 milioane abonați, iar Disney+ stă în jurul pragului de 100 milioane abonați în întreaga lume. Vezi aici mai multe detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel