Alina Ghica este tot mai aproape de excluderea din CSM

 Înalta Curte de Casație și Justiție și-a declinat competența în ceea ce privește judecarea contestației hotărârii de revocare a  Alinei Ghica din CSM, scrie Lumea Justiției. Potrivit sursei citate, o hotărâre similară trebuie luată și în cazul lui Cristi Danileț.

Contestația  judecatorului Alina Ghica prin care a fost revocată din CSM va fi judecată la una dintre curțile de apel unde adunarea generală a judecătorilor a votat aproape în unanimitate îndepărtarea acesteia din Consiliu.

Înalta Curte de Casație și Justiție și-a declinat competența și a decis  trimiterea dosarului la Curtea de Apel Brașov. Prin decizia ÎCCJ se confirmă faptul că revocarile din CSM nu țin de cariera magistraților și că nu sunt suspensive de executare, dar și că Alina Ghica a apelat la o smecherie pentru a mai ramane în CSM, în pofida voinței a sute de judecatori.

Curtea de Apel Brașov, unde va judeca litigiul dintre  Alina Ghica și CSM, a  votat cu o largă majoritate revocarea judecatoarei din Consiliu, cu 29 de voturi “pentru” si două nule.

Referitor la acest caz, vicepreședintele CSM, Adrian Bordea, a recunoscut că  Alina Ghica și Cristi Vasilică Danileț au avut în aceste patru luni statut de membru în CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel